Home » Berioli

Toont alle 10 resultaten

Sinds het begin van de 20e eeuw wijdt de familie Berioli zich, in het middeleeuwse dorp Montesperello di Magione, met passie en toewijding aan de teelt van wijnstokken, olijven en tarwe, in de groene heuvels die het meer van Trasimeno omringen, niet ver van de kunststad Perugia, maar ook niet ver van de plaats waar Hannibal een Romeins legioen verpletterend heeft verslagen in 217 v. Chr.

Cantina Berioli heeft momenteel 12 hectare aan wijngaarden die men enkel verbouwd volgens de regels van de biologische landbouw. De belangrijkste geteelde druivensoorten zijn Merlot, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Grechetto, Chardonnay en Trebbiano Toscano. De druivenoogst wordt strikt met de hand uitgevoerd en de druiven worden binnen enkele uren na het oogsten geperst.

De wijnmakerij zelf is gehuisvest in een zorgvuldig gerestaureerde hoeve met oude kamers, waar de wijn rust in Franse eikenhouten vaten.

Toeristen die de streek bezoeken kunnen steeds bij de familie Berioli  terecht voor een degustatie van de wijnen en olijfolie met bijpassende kazen en charcuterie. Echt een aanrader! Voor meer info www.cantinaberioli.it.

Foto’s van het wijnhuis