Home » Tenuta Corallo

Toont alle 8 resultaten

Tenuta Corallo is een (relatief) nieuw biologisch wijnbedrijf. De eigenaars Enzo en Gabriela Marti zijn 25 jaar actief geweest in de toeristische sector.

In 2010 hebben zij een stuk grond gekocht op enkele kilometers ten noorden van de stad Otranto, tussen het Alimini meer en de Adriatische zee. Aldaar hebben zij een agriturismo gebouwd met 18 appartementen en 7 hectare wijnstokken, waar de gasten kunnen genieten van comfort, rust, prachtige stranden of een bezoek kunnen brengen aan het wijndomein voor een heerlijke wijnproeverij.

De wijngaard zelf is gelegen op 30 meter van de zee vlak aan één van de mooiste stranden van Italië: Baia dei Turchi. Tussen het domein en de zee groeit een stuk macchia, dit is een mediterrane vegetatie van struiken en kruiden (rozemarijn, lavendel, salie, wilde venkel, laurier) maar ook cipressen en dennenbomen. Deze beschermen de wijngaard tegen stormen en harde wind, komende van de zee, maar hebben ook een invloed op de smaak van de druiven en dus ook op de smaak van de wijn. De nabijheid van de zee heeft ook een grote invloed op de smaak van de wijn door het zout in de lucht van het verdampte zeewater. Dat resulteert in verrassend verfijnde wijnen.

Tenuta Corallo heeft de druivensoorten Fiano, Aleatico, maar vooral Primitivo en Negroamaro aangeplant.