Toscane vino-vero
REIZEN, NATUUR, GOEDE WIJNEN

Over Vino-Vero

Vino-Vero is een klein familiebedrijf geboren uit passie voor reizen: prachtige natuur, lekker eten en goede wijnen. En waar anders moet je daar voor zijn dan…. Italië, la dolce vita!

Gedurende 15 jaar hebben we, buiten de grote, beroemde kunststeden, vooral kleine, onbekende plaatsen opgezocht waar je de authentieke Italiaanse keuken kan ontdekken en lekkere lokale wijnen kan proeven.

Na een paar jaar spraken wij ook Italiaans en gaf ons dit de mogelijkheid om Italië beter te leren kennen.

Tijdens onze reizen naar verschillende regio’s hebben we wijnen geproefd bij kleine producenten die enkel lokaal verkopen.

Zo is in 2019, op een klein balkonnetje van onze hotelkamer in Toscane, het idee ontstaan om deze wijnen ook in België bekend te maken.

Op een heuvel in Toscane, hebben we Agriturismo Il Corniale ontdekt, onze eerste producent : Familia Bibbianni: Marisa, haar broer Maurizio, haar zoon en haar vader. Drie generaties die samenwerken om onder andere de bekende Chianti wijn te maken.

Hetzelfde jaar kwam Umbrië erbij. Minder bekende wijnen dan de wijnen van Toscane, maar zeker niet minder goed.

KLEINE WIJNBOEREN

Reizen naar de wijnhuizen

Zo zijn er bij elke reis nieuwe regio’s en nieuwe producenten bij gekomen. De bergen van Trentino en Veneto, de wilde natuur van Abruzzo, Sicilië met de Etna, Apulië met de bekende zonnige stranden en azuurblauwe zee.

Doordat we rechtstreeks importeren van kleine wijnboeren die we zelf ontmoet hebben brengen we niet enkel hun wijn mee, maar ook hun verhaal. Verhalen die vaak generaties lang zijn en verschillend zijn van één regio naar de andere, maar allemaal op dezelfde waarden gebaseerd zijn: respect voor de natuur, hard werken en hun ongelooflijk trots zijn, op de wijn die zij maken.

Vino-Vero of “Echte Wijn” .De meeste van onze wijnen zijn biologisch. Hoe minder chemische stoffen en pesticiden gebruikt worden, hoe beter zowel voor de natuur, de mensen die werken in de wijngaarden als voor ons lichaam. Wij en onze producenten geven voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit.

Laat een stukje Italië bij u thuis komen en geniet van een goed glaasje wijn van Vino-Vero!

Ons team

Convallis ullamcorper aliquet ultrices orci cum vestibulum lobortis erat.

Corina Badea

CEO / FOUNDER

Peter Rochtus

CEO / FOUNDER
VINO VERO IN CIJFERS

Wat we tot nu toe hebben bereikt

2019
OPRICHTINGSJAAR
358
TEVREDEN KLANTEN
125
druiven voor 1 glas wijn
14
geactiveerde spieren bij openen van 1 wijnfles
15
producenten werken met ons
19
BEREISDE LANDEN