Home » Winkelen » Berioli – Topporosso Biologico IGT 2022

Berioli – Topporosso Biologico IGT 2022

13,50 

Aantal Prijs Korting
24+ 12,15  10%

Uitverkocht

Dit product is momenteel uitverkocht.

Maak je geen zorgen! Vul je e-mailadres in en we laten het je weten zodra het weer op voorraad is.

SKU: 1884 Categorie:
Beschrijving

De wijnen van Berioli zijn afkomstig uit de prachtige heuvels langs het Lago Trasimeno in het groene Umbrië.

De  Topporosso is gemaakt van 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Sangiovese. De druiven worden strikt met de hand geoogst en slechts enkele uren na de oogst geperst. Bovendien gebruikt men enkel de druiven die op de top van de heuvel groeien, vandaar de naam ‘Topporosso’. De gisting gebeurt in stalen tanks waarbij de schil van de druiven in contact blijft met de most gedurende 15 à 20 dagen. Dit zorgt voor de robijnrode kleur met paarse tinten. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 4 à 5 maanden in stalen vaten, waarna deze verder veroudert op fles.

In de neus ruiken we duidelijk tonen van rood fruit, groene peper en humus. De Topporosso is een frisse en elegante wijn met aangename tannines. Dit alles maakt dat de Topporosso perfect gecombineerd kan worden met gegrilde vleesgerechten (zowel wit als rood vlees) en gekruide kazen.

Eervolle vermeldingen
– Vintage 2016: 86 punten, Luca Maroni, Jaarboek voor de beste Italiaanse wijnen 2019.
– Vintage 2017: zilveren medaille, Concours Mondial Bruxelles 2019.
– Vintage 2017: gouden medaille, Berliner Wine Trophy 2020.

– Vintage 2018: zilveren medaille, Concours Mondial Bruxelles 2021.

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Kleur

In de neus ruiken we tonen van rijp rood fruit, een delicate noot van groene peper gevolgd door kruidachtige en plantaardige tonen van humus en bosgrond.

Geur

Robijnrode kleur met violetachtige reflecties

Smaak

Brede, zachte en verleidelijke smaak met een lange afdronk

Schenktemperatuur

18°C

Over Berioli
Sinds het begin van de 20e eeuw wijdt de familie Berioli zich, in het middeleeuwse dorp Montesperello di Magione, met passie en toewijding aan de teelt van wijnstokken, olijven en tarwe, in de groene heuvels die het meer van Trasimeno omringen, niet ver van de kunststad Perugia, maar ook niet ver van de plaats waar Hannibal een Romeins legioen verpletterend heeft verslagen in 217 v. Chr. Cantina Berioli heeft momenteel 12 hectare aan wijngaarden die men enkel verbouwd volgens de regels van de biologische landbouw. De belangrijkste geteelde druivensoorten zijn Merlot, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Grechetto, Chardonnay en Trebbiano Toscano. De druivenoogst wordt strikt met de hand uitgevoerd en de druiven worden binnen enkele uren na het oogsten geperst. De wijnmakerij zelf is gehuisvest in een zorgvuldig gerestaureerde hoeve met oude kamers, waar de wijn rust in Franse eikenhouten vaten. Toeristen die de streek bezoeken kunnen steeds bij de familie Berioli  terecht voor een degustatie van de wijnen en olijfolie met bijpassende kazen en charcuterie. Echt een aanrader! Voor meer info www.cantinaberioli.it.

Foto's van het wijnhuis