Home » Winkelen » Berioli – ‘Sperello’ Vinsanto Colli del Trasimeno DOC 2020

Berioli – ‘Sperello’ Vinsanto Colli del Trasimeno DOC 2020

29,95 

Aantal Prijs Korting
24+ 26,96  10%

Beschikbaar via nabestelling

SKU: 1201 Categorie:
Beschrijving

De Sperello is een blend van enerzijds Grechetto en anderzijds Trebbiano. De druiven worden steeds met de hand geplukt. Vervolgens laat met de druiven drogen tot dat de druiven rozijnen zijn geworden. Dit proces duurt tot december. Ten slotte worden de druiven voorzichtig geperst en laat men de wijn gedurende 4 à 5 jaar rijpen in Franse eiken vaten.

Het proeven van een Vinsanto is een kunst. Heel wat mensen bestempelen een Vinsanto als “zoete wijn”. Een échte Vinsanto omvat echter heel wat meer dan enkel een zoete smaak. Het zijn de fijne onderliggende details die van de Sperello een absolute topper maken. Zo kunnen op het palet aangename zuren, in combinatie met hints van honing en hazelnoot, worden waargenomen. Het is van groot belang dat wanneer u een Vinsanto proeft, u proeft met een open geest en probeert dieper te graven dan enkel het zoete.

Wat ons betreft is de Sperello dé ideale wijn om te combineren met blauwe kazen, met in het bijzonder Gorgonzola.

Eervolle vermeldingen:

Vintage 2007 – Golden Medal Vins du Monde – Enologues de France, Paris.
Vintage 2008 – Golden Medal Concourse Mondial de Bruxelles.
Vintage 2014 – Golden Medal Concourse Mondial de Bruxelles.
Vintage 2014 – Golden Medal Sélections Mondiales Des Vins, Quebec – Canada.
Vinsanto 2015 – Golden Medal Berliner Wein Trophy 2019

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,50L

Kleur

Amberachtige kleur met tinten van goud

Geur

In de neus ruiken we tonen van gedroogd fruit, hazelnoot en honing

Smaak

Volle smaak met hints van honing in combinatie met een ideale zuurtegraad

Schenktemperatuur

14-16°C

Over Berioli
Sinds het begin van de 20e eeuw wijdt de familie Berioli zich, in het middeleeuwse dorp Montesperello di Magione, met passie en toewijding aan de teelt van wijnstokken, olijven en tarwe, in de groene heuvels die het meer van Trasimeno omringen, niet ver van de kunststad Perugia, maar ook niet ver van de plaats waar Hannibal een Romeins legioen verpletterend heeft verslagen in 217 v. Chr. Cantina Berioli heeft momenteel 12 hectare aan wijngaarden die men enkel verbouwd volgens de regels van de biologische landbouw. De belangrijkste geteelde druivensoorten zijn Merlot, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Grechetto, Chardonnay en Trebbiano Toscano. De druivenoogst wordt strikt met de hand uitgevoerd en de druiven worden binnen enkele uren na het oogsten geperst. De wijnmakerij zelf is gehuisvest in een zorgvuldig gerestaureerde hoeve met oude kamers, waar de wijn rust in Franse eikenhouten vaten. Toeristen die de streek bezoeken kunnen steeds bij de familie Berioli  terecht voor een degustatie van de wijnen en olijfolie met bijpassende kazen en charcuterie. Echt een aanrader! Voor meer info www.cantinaberioli.it.

Foto's van het wijnhuis