Home » Winkelen » Berioli – Toppobianco Biologico IGT 2022

Berioli – Toppobianco Biologico IGT 2022

7,00 

Aantal Prijs Korting
24+ 6,30  10%

Beschikbaar via nabestelling

SKU: 328 Categorie:
Beschrijving

De Grechetto druif is een eeuwenoude witte druif die vooral voorkomt in Umbrië, Centraal-Italië. Rond het einde van de 20e eeuw is de erkenning voor deze druif enorm gestegen. Vandaag de dag wordt de Grechetto druif dan ook gezien als één van de beste druiven in de regio. De druiven worden strikt met de hand geplukt, meestal in de tweede helft van september. Bovendien gebruikt men enkel de druiven die op de top van de heuvel groeien, vandaar de naam ‘Toppobianco’.

De fermentatie gebeurt in stalen tanks. Hiervoor gebruikt men lage temperaturen om zo de fruitige aroma’s te bewaren.

De Toppobianco heeft een strogele kleur met lichte groene tinten. In de neus herkennen we een delicate maar intense geur van wit vruchtvlees, citrusvruchten, bloemen en kruidenaroma’s. Dit alles maakt van de Toppobianco een frisse, jonge wijn met een elegante en subtiele mineraalsmaak.

Eervolle vermeldingen
– Vintage 2016: Zilveren medaille Nationale wijnwedstrijd – Selectie van de burgemeester 2018, Turijn.
– Vintage 2017: 88 punten, Luca Maroni Jaarboek voor de beste Italiaanse wijnen 2019 – 88 punten.

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Kleur

Intense strogele kleur met lichte, groenachtige tinten

Geur

Intense maar delicate geur van wit vruchtvlees, citrusvruchten, bloemen en kruidenaroma’s

Smaak

Frisse, jonge wijn met een elegante en subtiele minderaalsmaak

Schenktemperatuur

8-10°C

Over Berioli
Sinds het begin van de 20e eeuw wijdt de familie Berioli zich, in het middeleeuwse dorp Montesperello di Magione, met passie en toewijding aan de teelt van wijnstokken, olijven en tarwe, in de groene heuvels die het meer van Trasimeno omringen, niet ver van de kunststad Perugia, maar ook niet ver van de plaats waar Hannibal een Romeins legioen verpletterend heeft verslagen in 217 v. Chr. Cantina Berioli heeft momenteel 12 hectare aan wijngaarden die men enkel verbouwd volgens de regels van de biologische landbouw. De belangrijkste geteelde druivensoorten zijn Merlot, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Grechetto, Chardonnay en Trebbiano Toscano. De druivenoogst wordt strikt met de hand uitgevoerd en de druiven worden binnen enkele uren na het oogsten geperst. De wijnmakerij zelf is gehuisvest in een zorgvuldig gerestaureerde hoeve met oude kamers, waar de wijn rust in Franse eikenhouten vaten. Toeristen die de streek bezoeken kunnen steeds bij de familie Berioli  terecht voor een degustatie van de wijnen en olijfolie met bijpassende kazen en charcuterie. Echt een aanrader! Voor meer info www.cantinaberioli.it.

Foto's van het wijnhuis