Berioli – Spiridione DOC 2018 Biologico
25,00 €
Aantal | Prijs | Korting |
---|---|---|
24+ | 22,50 € | 10% |
6 op voorraad
SKU:
1486-1
Categorie: Rode Wijn
Beschrijving
De leeftijd van de wijngaard, de prachtige blootstelling aan de weersomstandigheden en de bergkam beschut tegen de wind geven de grondstof voor een wijn van absolute topkwaliteit. De druiven worden strikt met de hand geoogst en slechts enkele uren na de oogst geperst.
De gisting gebeurt in stalen tanks waarna de wijn gedurende minimaal 18 maanden in Franse eikenhouten vaten wordt bewaard, gevolgd door de veroudering op fles.
De Spiridione heeft een robijnrode kleur, de neus geeft hints van fruit en kruiden, waaronder zwarte peper, kaneel, kruidnagel en vanille, maar ook noties van chocolade, koffie en tabak met een lichte balsamico sensatie. Diep en complex. Een elegante wijn met een geweldige structuur en zachte tannines. Dit alles maakt de wijn heel goed samengaat met rood vlees en wildgerechten, maar ook met gehaktschotels, pasta’s en risotto.
Eervolle vermeldingen
– Vintage 2008: Zilveren medaille, Guide Enologues de France Vins du Monde van Parijs.
– Vintage 2010: Gouden medaille, “De selectie van de burgemeester” in Lissabon, Portugal.
– Vintage 2011: Zilveren medaille, Wereldcompetitie in Brussel, België.
– Vintage 2012: Gouden medaille, “De selectie van de burgemeester” in Lissabon, Portugal.
– Vintage 2013: Zilveren medaille, Sélections Mondiales Des Vins, Quebec, Canada.
– Vintage 2015: 93 punten, Luca Maroni, Jaarboek, De beste wijnen van Italië
Bijkomende informatie
Wijnhuis | |
---|---|
Druiven | |
Streek | |
Appellatie | |
Veldverwerking | |
Alcohol | |
Inhoud |
0,75L |
Kleur |
Robijnrode kleur |
Geur |
In de neus ruiken we hints van fruit en kruiden, waaronder zwarte peper, kaneel, kruidnagel en vanille, maar ook noties van chocolade, koffie en tabak. |
Smaak |
Diepe en complexe smaak met zachte tannines |
Schenktemperatuur |
18-20°C |
Over Berioli
Sinds het begin van de 20e eeuw wijdt de familie Berioli zich, in het middeleeuwse dorp Montesperello di Magione, met passie en toewijding aan de teelt van wijnstokken, olijven en tarwe, in de groene heuvels die het meer van Trasimeno omringen, niet ver van de kunststad Perugia, maar ook niet ver van de plaats waar Hannibal een Romeins legioen verpletterend heeft verslagen in 217 v. Chr.
Cantina Berioli heeft momenteel 12 hectare aan wijngaarden die men enkel verbouwd volgens de regels van de biologische landbouw. De belangrijkste geteelde druivensoorten zijn Merlot, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Grechetto, Chardonnay en Trebbiano Toscano. De druivenoogst wordt strikt met de hand uitgevoerd en de druiven worden binnen enkele uren na het oogsten geperst.
De wijnmakerij zelf is gehuisvest in een zorgvuldig gerestaureerde hoeve met oude kamers, waar de wijn rust in Franse eikenhouten vaten.
Toeristen die de streek bezoeken kunnen steeds bij de familie Berioli terecht voor een degustatie van de wijnen en olijfolie met bijpassende kazen en charcuterie. Echt een aanrader! Voor meer info www.cantinaberioli.it.