Diep granaatrode, heldere wijn gemaakt van 100 % Sangiovese druiven, die aangeplant staan op een kalk- en kleihoudende, okergele zandondergrond op een hoogte van 280 m boven zeeniveau. De druivenranken werden opgehangen volgens het Guyot-systeem met een dichtheid 5.000 wijnstokken per hectare. Letterlijk vertaald betekent Sangiovese ‘het bloed van Jupiter’, de belangrijkste Romeinse god. Het is een van de beroemdste en meest aangeplante druivensoorten in heel Italië. Met ongeveer 100.000 hectare produceert ze 10% van alle wijn in het land.
In San Gimignano heerst er een microklimaat: vochtig in de winter en in de lente, warm en droog in de zomer.
De Cinabro betreft een complexe wijn met duidelijke en aanhoudende aroma’s van jam, vanille, kruiden en toetsen van cacao. Deze wijn is droog, warm, met een geweldige structuur, mooie tannines en met aanhoudende smaaksensaties.
Na de handmatige pluk van de druiven, om de best gerijpte trossen te selecteren, volgt een maceratie gedurende ten minste 20 dagen aan een gecontroleerde temperatuur van 30°C waarop de wijn verder rust op zijn fijne droesem in barriques voor een periode van minstens 12 maanden.
Deze wijn heeft een opbrengst van 50 hl/ha.
Drink deze wijn bij barbecue, rood vlees, wild en oude kazen