Berioli – Pirum Biologico DOC 2018
20,00 €
Aantal | Prijs | Korting |
---|---|---|
24+ | 18,00 € | 10% |
14 op voorraad
SKU:
1886
Categorie: Rode Wijn
Beschrijving
De wijnen van Berioli zijn afkomstig uit de prachtige heuvels langs het Lago Trasimeno in het groene Umbrië.
De Pirum is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven. De druiven worden strikt met de hand geoogst en slechts enkele uren na de oogst geperst. De wijn heeft een rijping van 5 jaar op Franse eiken vaten gekregen, waarna deze verder veroudert op fles.
Diep robijnrode kleur met een grote visuele impact. In de neus aroma’s van rood fruit, cranberry, aalbes en kersen. Geur van kreupelhout in evenwicht met plantaardige tonen van tomatenbladeren en groene pepers. In de mond filmende en aanhoudende aroma’s. Volle wijn dankzij zachte tannines die doen denken aan zoethout en chocolade. Perfecte combinatie met gebraden en gestoofd vlees, wild en kaas. Alcohol gehalte 15 %. Schenktemperatuur 18 °C.
Bijkomende informatie
Wijnhuis | |
---|---|
Druiven | |
Streek | |
Appellatie | |
Veldverwerking | |
Alcohol | |
Inhoud |
0,75L |
Kleur |
In de neus ruiken we tonen van rijp rood fruit, een delicate noot van groene peper gevolgd door kruidachtige en plantaardige tonen van humus en bosgrond. |
Geur |
Robijnrode kleur met violetachtige reflecties |
Smaak |
Brede, zachte en verleidelijke smaak met een lange afdronk |
Schenktemperatuur |
18°C |
Over Berioli
Sinds het begin van de 20e eeuw wijdt de familie Berioli zich, in het middeleeuwse dorp Montesperello di Magione, met passie en toewijding aan de teelt van wijnstokken, olijven en tarwe, in de groene heuvels die het meer van Trasimeno omringen, niet ver van de kunststad Perugia, maar ook niet ver van de plaats waar Hannibal een Romeins legioen verpletterend heeft verslagen in 217 v. Chr.
Cantina Berioli heeft momenteel 12 hectare aan wijngaarden die men enkel verbouwd volgens de regels van de biologische landbouw. De belangrijkste geteelde druivensoorten zijn Merlot, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Grechetto, Chardonnay en Trebbiano Toscano. De druivenoogst wordt strikt met de hand uitgevoerd en de druiven worden binnen enkele uren na het oogsten geperst.
De wijnmakerij zelf is gehuisvest in een zorgvuldig gerestaureerde hoeve met oude kamers, waar de wijn rust in Franse eikenhouten vaten.
Toeristen die de streek bezoeken kunnen steeds bij de familie Berioli terecht voor een degustatie van de wijnen en olijfolie met bijpassende kazen en charcuterie. Echt een aanrader! Voor meer info www.cantinaberioli.it.