Home » Winkelen » Nicosia Contrada Monte San Nicolo Etna Bianco Biologico DOC 2021

Nicosia Contrada Monte San Nicolo Etna Bianco Biologico DOC 2021

15,95 

Aantal Prijs Korting
24+ 14,36  10%

Uitverkocht

Dit product is momenteel uitverkocht.

Maak je geen zorgen! Vul je e-mailadres in en we laten het je weten zodra het weer op voorraad is.

SKU: 1840 Categorie:
Beschrijving

Uit de wijngaarden van de landgoederen op de Monte Gorna en de Monte San Nicolò, gelegen in het Trecastagni-gebied, worden twee rode en twee witte Etna-wijnen geboren, die de grote rijkdom vertegenwoordigen die het terroir en de inheemse wijnstokken van de Etna kunnen uiten. Deze Etna DOC’s zijn de beste demonstratie van hoe, op de vulkaan, elke helling en elke wijngaard, wijnen kan produceren met verschillende kenmerken, die unieke sensaties geven.

Geproduceerd van autochtone Carricante-druiven, met toevoeging van een klein percentage Minnella (5 %), afkomstig uit de wijngaarden van het Monte San Nicolò-district, op 550 – 600 meter hoogte boven de zeespiegel, op de zuidoostelijke helling van de Etna. Bij deze wijn kunnen we een breed scala ontdekken van bloemenaroma’s, citrus, tonen van peer, kruisbes en gember. In de mond onthult de wijn een volle en harmonieuze smaak, met een grote frisheid, mineraliteit en lange afdronk. Hij past goed bij vis in zout of papillote, schaaldieren, gebakken zeevruchten, maar ook bij lekkere zachte kazen, wit vlees en eend met sinaasappel.

Oogsten: handmatig in kratten, eerste tien dagen van oktober

Maceratie: 24 uur koud, alvorens een zachte persing te ondergaan

Fermentatie: na 48 uur statisch bezinken, fermentatie gedurende ongeveer 20-25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (13-15°C)

Rijping: in roestvrijstalen tanks op fijne droesem (sur lie), en dan ongeveer 3-4 maanden in de fles

Kleur: helder strogeel

 

 

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Streek

Appellatie

Druiven

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75 l

Kleur

Heldere strogele kleur

Geur

Bloemenaroma's, citrus, tonen van peer, kruisbes en gember

Smaak

Volle en harmonieuze smaak, met een grote frisheid, mineraliteit en lange afdronk

Schenktemperatuur

10-12°C

Over Nicosia

Vijf generaties

In 1898 besloot Francesco Nicosia zijn eerste wijnwinkel te openen in Trecastagni, een klein dorpje op de oostelijke helling van de Etna. Het begin van 20e eeuw vormde de start van een gouden eeuw voor de Etna-wijnen, die vanaf toen in heel Europa bekend en gewaardeerd werden vanwege hun mineraliteit en "vulkanische" persoonlijkheid. Thans wordt het bedrijf geleid door Carmelo Nicosia en zijn twee zonen Graziano en Francesco. Doorheen de jaren hebben zij de productie van het aantal wijnen sterk uitgebreid. Nicosia biedt op dit ogenblik een 33-tal verschillende producten aan waaronder mousserende wijn, witte wijn, rosé en rode wijn. Het wijnhuis heeft enerzijds wijngaarden in de provincie Catania, waar Francesco Nicosia in 1898 zijn bedrijf startte, en anderzijds in de provincie Ragusa. De wijngaarden in Catania bevinden zich op de flanken van de Etna, de op één na hoogste vulkaan van Europa. De oppervlakte van deze wijngaard bedraagt ongeveer 20ha. Op deze wijngaard werden enkel inheemse Siciliaanse druiven, zoals de Nerello Mascalese, de Nerello Cappuccio, de Carricante en de Cataratto, aangeplant. De tweede wijngaard, genaamd Vittoria, bevindt zich op het zuidoostelijk deel van het eiland op 40 kilometer van de stad Syracuse. De wijngaard heeft een oppervlakte van 40ha. Naast een aantal typisch Siciliaanse druiven zoals Nero D’Avola, Grillo, Frappato, Insolia en Nerello Mascalese verbouwt men hier ook een aantal internationale druivenrassen zoals Syrah en Viognier.

Duurzame wijnbouw en certificeringen

Sinds jaar en dag hanteert Cantine Nicosia de principes van duurzame landbouw om milieubescherming en voedselveiligheid te combineren. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken van precisiewijnbouw is de wijnmakerij erin geslaagd het gebruik van landbouwchemicaliën en meststoffen tot een minimum te beperken, met als doel de aanwezigheid van natuurlijke of kunstmatige verontreinigingen in de wijn te elimineren om te voldoen aan de eisen van de consument, die steeds meer aandacht heeft voor gezonde voeding. Zo is Nicosia in Italië één van de eerste bedrijven dat begon met de productie van veganistisch gecertificeerde wijnen.

Wijn proeven

Cantine Nicosia heet zijn bezoekers van harte welkom om zelf het eindresultaat van de inspanningen van het bedrijf te proeven. In dit ware ‘toevluchtsoord’, ver weg van het hectische tempo van het dagelijkse leven, kunnen gasten van Cantine Nicosia deelnemen aan proeverijen en evenementen waarin wijn altijd de ster is, en dit alles met een prachtig uitzicht op de vulkaan Etna.