Casalia betreft een klein familie bedrijf dat sinds 1800 enkele hectaren wijngaarden heeft in de heuvels rond Martinsicuro met zicht op de Adriatische zee, in de regio Abruzzo. De druiven worden sinds 1998 biologisch geteeld. De familie verbouwt ook nog andere gewassen waarmee ze overheerlijke voedingsmiddelen, zoals olijfolie, pasta, confituur, honing, diverse sauzen,… produceren die te koop worden aangeboden in hun bedrijf en die men ook kan degusteren in hun restaurant in Martinsicuro.
De letters die werden aangebracht op enkele van de flessen wijn van Casalia verwijzen naar de voornaam van de eigenares namelijk ‘Edda’.
De Casalia Trebbiano d’Abruzzo ‘D’ werd verkregen uit Trebbiano-wijnstokken. De druiven werden met de hand geplukt. Fermentatie gebeurde bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn heeft een briljante, strogele kleur. In de neus kunnen we geuren van geel fruit en witte bloemen waarnemen. De smaak is harmonieus, persistent met een goede body en zachtheid. Deze wijn gaat perfect samen met voorgerechten, salades, schaal- en schelpdieren, inktvis, wit vlees, vis gerechten, asperges en deegwaren.