Deze blend bestaat uit 70% Trebbiano en 30% Malvasia Bianca. Alle malvasiasoorten zijn oorspronkelijk uit Griekenland afkomstig. Tegenwoordig heeft de malvasiafamilie echter haar grootste biotoop in Italië. Echter, zelfs enkel binnen Italië is het niet eenvoudig om de druif in kaart te brengen omdat je ze in ontelbare gedaantes terugvindt, wit en rood, droog, halfzoet en zelfs mierzoet, als stille wijn en als schuimwijn. In het algemeen – al de verschillende soorten bijeengenomen – is malvasia trouwens één van de meest aangeplante druivenrassen in Italië.
De druiven worden strikt met de hand geoogst in kratten van 15 kg en slechts enkele uren na de oogst geperst. Korte maceratie en gisting van de schil in cementtanks bij 18 ° C. Vervolgens wordt de wijn bewaard in in cementtanks gedurende 6 maanden. Dit maakt van de Bianco Toscana een frisse en fruitige wijn, met een matige zuurtegraad. Ideaal als aperitief maar ook uitstekend bij wit vlees, zachte kazen, zeevruchten, visgerechten of zelfs charcuterieschotels.