Home » Winkelen » Bresolin – Pinot Bianco Vegan Colli Trevigiani IGT 2022

Bresolin – Pinot Bianco Vegan Colli Trevigiani IGT 2022

8,95 

Aantal Prijs Korting
24+ 8,06  10%
SKU: 1513-1-1 Categorie:
Beschrijving

Het bedrijf Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.

Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco.

Pinot Bianco of Pinot Blanc is een internationaal wit druivenras dat verwant is aan Pinot Noir en Pinot Gris. In Italië vinden we dit druivenras in verschillende regio’s terug met name Veneto, Lombardije, Val d’Aosta, Friuli en Trentino. De Pinot bianco van Bresolin bereikt het perfecte evenwicht tussen zuiverheid en een frisse fruitigheid.

 

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Kleur

Limoengeel

Geur

x

Smaak

x

Schenktemperatuur

6-8°C

Over Bresolin
Het bedrijf Bresolin is gelegen in het dorp Crespignaga di Maser gelegen in de Italiaanse regio Veneto. op 70 km van Venetië en op iets meer dan 100 km van Verona, dichterbij liggen nog de bekende Noord-Italiaanse kunststeden Treviso, Padua en Vicenza. Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco. Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties en het bedrijf werd steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken. Naast Prosecco verbouwt men bij Bresolin ook nog de volgende druiven om wijn van te maken: Merlot, Cabernet, Raboso, Pinot Bianco en Recantina.