Il Corniale – Crisoperla Biologica IGT 2023
12,50 €
Aantal | Prijs | Korting |
---|---|---|
24+ | 11,25 € | 10% |
SKU:
1593
Categorie: Witte Wijn
Beschrijving
Deze blend bestaat uit 60% Chardonnay en 40% Sauvignon Blanc. De druiven worden met de hand geoogst en slechts enkele uren na de oogst geperst. De wijn wordt bewaard in cementtanks gedurende 6 maanden.
De natuur is een complex evenwicht van eenvoudige dingen, en dat is wat Il Corniale heeft geprobeerd bij te brengen in deze wijn. De Crisoperla heeft fruitige en bloemige aroma’s, een zachte textuur in de mond, in evenwicht gehouden door een goede zuurgraad. De naam Crisoperla verwijst naar een vleesetend insect (de Chrysoperla carnea of groene gaasvlieg) dat in de biologische landbouw gebruikt wordt ter bestrijding van bladluizen.
Deze wijn is ideaal als aperitief met hapjes maar gaat ook uitstekend bij wit vlees, kazen, zeevruchten, visgerechten, risotto of zelfs charcuterieschotels.
Bijkomende informatie
Wijnhuis | |
---|---|
Druiven | |
Streek | |
Veldverwerking | |
Alcohol | |
Inhoud |
0,75 l |
Kleur |
Licht geel |
Geur |
Fruitige en bloemige aroma's. |
Smaak |
Zachte textuur met een goede zuurtegraad. |
Schenktemperatuur |
8 – 10 °C |
Appellatie |
Over Il Corniale
Het wijnhuis – agriturismo Il Corniale is gelegen in het pittoreske dorpje Montaione in het hart van Toscane, omringd door schilderachtige heuvels. Montaione ligt op 15 km van San Gimignano, beroemd over de hele wereld om zijn torens en is op ongeveer 60 km gelegen van de beroemde kunststeden Florence, Pisa en Siena.
De geschiedenis van Il Corniale is begonnen in 1973, toen Bibbiani Aldemaro, een oude vervallen boerderij met 20 hectare grond kocht, er met zijn gezin introk en onmiddellijk de eerste wijngaarden aanplantte.
In het jaar 2000 namen de kinderen van Aldemaro, Maurizio en Marisa het bedrijf over en kochten ze nog verschillende terreinen bij waarop nieuwe wijngaarden en olijfboomgaarden werden aangeplant. Momenteel heeft Il Corniale de volgende druivensoorten aangeplant: Sangiovese, Ciliegiolo, Syrah, Cabernet Franc, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Vermentino, Malvasia Bianca en Trebbiano. Deze druivensoorten gebruiken ze o.a. om een overheerlijke Chianti te maken.
De familie Bibbiani heeft altijd geloofd in het respecteren van de biodiversiteit en in niet-invasieve landbouw in hun wijngaarden en olijfboomgaarden. Zo gebruiken ze geen pesticiden en geen kunstmeststoffen die schadelijk zijn voor mens en natuur. De werkzaamheden tussen de wijnranken en de olijfboomgaarden gebeuren allen met de hand. In 2010 verkreeg Il Corniale hun bio-certificaat. Als je door de wijngaarden van Il Corniale loopt zie je zo het verschil met een wijngaard waarop men op traditionele wijze te werk gaat. De wijngaarden zitten vol met leven. Langs alle kanten bemerk je wegschietende hagedissen, diverse vogels, vlinders, enz…
Sinds 1981 is de familie Bibbiani naast de landbouwactiviteiten, ook met een agriturismo begonnen. Ze waren hierbij één van de eersten die toeristen op hun boerderij te ontvingen. Hiervoor werd de boerderij volledig gerenoveerd en werden er 7 comfortabele appartementen geïnstalleerd. Voor deze agriturismo verwijzen wij graag naar de website www.agriturismobibbiani.it. Zelfs huisdieren zijn welkom.