Home » Winkelen » Nicosia – Bio Vegan – Nerello Mascalese DOC 2022 Senza Sulfiti

Nicosia – Bio Vegan – Nerello Mascalese DOC 2022 Senza Sulfiti

8,65 

Aantal Prijs Korting
24+ 7,79  10%
SKU: 1834 Categorie:
Beschrijving

Deze veganistische wijn voor 100 % gemaakt van Nerello Mascalese druiven is opgedragen aan degenen die een gezonde en natuurlijke levensstijl volgen en aan alle wijnliefhebbers die respect voor het milieu en de biodiversiteit hoog in het vaandel hebben staan. De wijn is het resultaat van intensief onderzoek in de wijngaard en in de kelder. Hij wordt uitsluitend geproduceerd met grondstoffen van plantaardige oorsprong, heeft geen toegevoegde sulfieten en draagt op het etiket, als garantie voor de consument, naast de Organic Wine-certificering ook de ICEA BIO VEGAN-certificering.

Uit zorgvuldig met de hand geselecteerde Nerello Mascalese-druiven komt deze veganistische biologische wijn zonder toegevoegde sulfieten die aangeplant staan op de flanken van de vulkaan Etna. Bij een veganistische wijn worden geen dierlijke hulpstoffen of ingrediënten (zoals dierlijke eiwitten of vislijm, die gebruikt worden om de wijn te klaren) gebruikt. Robijnrode kleur met levendige reflecties, de wijn heeft een frisse neus die wordt gekenmerkt door delicate bloemenaroma’s, tonen van wilde aardbei, aalbes en een lichte kruidigheid. Droog en harmonieus in de mond, met een mooie frisheid en een lange fruitige afdronk. Deze rode wijn kan ook licht gekoeld geserveerd worden.

Druivensoort: Nerello Mascalese

Wijngaarden: bodems bestaande uit vulkanisch zand, afkomstig van het verval van lavamassa’s, zeer rijk aan mineralen, gelegen op een hoogte van 350 tot 450 m boven zeeniveau

Oogst: handleiding in kratten, van september tot begin oktober

Maceratie: ongeveer 10-15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (22-24°C)

Fermentatie: gedurende ongeveer 10-15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (22-24°C)

Verfijning: uitsluitend in staal, met een permanente periode van minstens 4 maanden in de fles

Alcoholvolume: 12,5% vol.

Kleur: robijnrood

Combinaties: uitstekend in combinatie met aubergine parmigiana, bloemkoolbeignets, tagliatelle met eekhoorntjesbrood en andere lekkere voorgerechten

Serveren bij: 16-18°C

 

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Kleur

Robijnrood

Schenktemperatuur

16-18°C

Over Nicosia

Vijf generaties

In 1898 besloot Francesco Nicosia zijn eerste wijnwinkel te openen in Trecastagni, een klein dorpje op de oostelijke helling van de Etna. Het begin van 20e eeuw vormde de start van een gouden eeuw voor de Etna-wijnen, die vanaf toen in heel Europa bekend en gewaardeerd werden vanwege hun mineraliteit en "vulkanische" persoonlijkheid. Thans wordt het bedrijf geleid door Carmelo Nicosia en zijn twee zonen Graziano en Francesco. Doorheen de jaren hebben zij de productie van het aantal wijnen sterk uitgebreid. Nicosia biedt op dit ogenblik een 33-tal verschillende producten aan waaronder mousserende wijn, witte wijn, rosé en rode wijn. Het wijnhuis heeft enerzijds wijngaarden in de provincie Catania, waar Francesco Nicosia in 1898 zijn bedrijf startte, en anderzijds in de provincie Ragusa. De wijngaarden in Catania bevinden zich op de flanken van de Etna, de op één na hoogste vulkaan van Europa. De oppervlakte van deze wijngaard bedraagt ongeveer 20ha. Op deze wijngaard werden enkel inheemse Siciliaanse druiven, zoals de Nerello Mascalese, de Nerello Cappuccio, de Carricante en de Cataratto, aangeplant. De tweede wijngaard, genaamd Vittoria, bevindt zich op het zuidoostelijk deel van het eiland op 40 kilometer van de stad Syracuse. De wijngaard heeft een oppervlakte van 40ha. Naast een aantal typisch Siciliaanse druiven zoals Nero D’Avola, Grillo, Frappato, Insolia en Nerello Mascalese verbouwt men hier ook een aantal internationale druivenrassen zoals Syrah en Viognier.

Duurzame wijnbouw en certificeringen

Sinds jaar en dag hanteert Cantine Nicosia de principes van duurzame landbouw om milieubescherming en voedselveiligheid te combineren. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken van precisiewijnbouw is de wijnmakerij erin geslaagd het gebruik van landbouwchemicaliën en meststoffen tot een minimum te beperken, met als doel de aanwezigheid van natuurlijke of kunstmatige verontreinigingen in de wijn te elimineren om te voldoen aan de eisen van de consument, die steeds meer aandacht heeft voor gezonde voeding. Zo is Nicosia in Italië één van de eerste bedrijven dat begon met de productie van veganistisch gecertificeerde wijnen.

Wijn proeven

Cantine Nicosia heet zijn bezoekers van harte welkom om zelf het eindresultaat van de inspanningen van het bedrijf te proeven. In dit ware ‘toevluchtsoord’, ver weg van het hectische tempo van het dagelijkse leven, kunnen gasten van Cantine Nicosia deelnemen aan proeverijen en evenementen waarin wijn altijd de ster is, en dit alles met een prachtig uitzicht op de vulkaan Etna.