Het bedrijf Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.
Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Proseccot
De druiven van de wijnstokken, die een leeftijd hebben tussen de 20 – 25 jaar, uit de heuvels van de Asolo-regio, worden tijdens de eerste tien dagen van oktober handmatig geplukt en worden vervolgens ontsteeld en geperst. De gisting gebeurt aan een gecontroleerde temperatuur gedurende 15 dagen in roestvrije stalen tanks. Daarna wordt de wijn 12 maanden bewaard in houten vaten. Ten slotte laat men de wijn nog 6 maanden verouderen op fles. Deze wijn wordt alleen geproduceerd in de beste jaren.
De Merlot Riserva heeft een heldere, intens rode kleur. Men neemt sensaties van vanille, kruiden en tabak waar, vervlochten met tonen van pruim en zwarte kers. Ideaal voor pastagerechten met wildsauzen en op vlees gebaseerde hoofdgerechten.