De Passuluna Bianco barst van de geuren en smaken en bevat alle warmte, helderheid en uitbundigheid van de Siciliaanse natuur. Een witte wijn met een grote aromatische concentratie, dat van dit eiland in het midden van de Middellandse Zee, een land van oogverblindende schoonheid, van zonnige wijngaarden en kostbare wijnstokken, de meest intense aroma’s en sensaties teruggeeft. Blend van de inheemse Insolia en Zibibbo (of Moscato d’Alessandria) druiven, de wijn valt op door zijn bedwelmend boeket van bloemen-, citrusgeuren en tonen van cederhout, exotisch fruit, kruiden en honing. In de mond is de smaak fris, vol en filmend, van een grote sappigheid en een zeldzame aangenaamheid.
Druiven: Insolia 50% – Zibibbo 50%
Wijngaarden: Zandgronden gelegen op ongeveer 200 m boven de zeespiegel in het zuidoosten van Sicilië voor de Insolia druif en kalk- en kleiachtige, heuvelachtige bodems van het Trapani-gebied (westelijk Sicilië) voor de Zibibbo.
Oogst: september
Maceratie: 24 uur koud, alvorens een zachte persing te ondergaan
Fermentatie: na 48 uur statisch bezinken, fermentatie gedurende ongeveer twee weken bij een gecontroleerde temperatuur (15-18°C)
Veroudering: In roestvrijstalen tanks op fijne droesem (sur lie) met frequente batonnage, en dan ongeveer 2 maanden in de fles
Kleur: strogeel
Combinaties: Uitstekend bij risotto van zeevruchten, visgerechten, schaal- en schelpdieren