Home » Winkelen » Nicosia – Passuluna Bianco IGT Terre Siciliane 2022

Nicosia – Passuluna Bianco IGT Terre Siciliane 2022

9,95 

Aantal Prijs Korting
24+ 8,96  10%

Uitverkocht

Dit product is momenteel uitverkocht.

Maak je geen zorgen! Vul je e-mailadres in en we laten het je weten zodra het weer op voorraad is.

SKU: 1829 Categorie:
Beschrijving

De Passuluna Bianco barst van de geuren en smaken en bevat alle warmte, helderheid en uitbundigheid van de Siciliaanse natuur. Een witte wijn met een grote aromatische concentratie, dat van dit eiland in het midden van de Middellandse Zee, een land van oogverblindende schoonheid, van zonnige wijngaarden en kostbare wijnstokken, de meest intense aroma’s en sensaties teruggeeft. Blend van de inheemse Insolia en Zibibbo (of Moscato d’Alessandria) druiven, de wijn valt op door zijn bedwelmend boeket van bloemen-, citrusgeuren en tonen van cederhout, exotisch fruit, kruiden en honing. In de mond is de smaak fris, vol en filmend, van een grote sappigheid en een zeldzame aangenaamheid.

Druiven: Insolia 50% – Zibibbo 50%

Wijngaarden: Zandgronden gelegen op ongeveer 200 m boven de zeespiegel in het zuidoosten van Sicilië voor de Insolia druif en kalk- en kleiachtige, heuvelachtige bodems van het Trapani-gebied (westelijk Sicilië) voor de Zibibbo.

Oogst: september

Maceratie: 24 uur koud, alvorens een zachte persing te ondergaan

Fermentatie: na 48 uur statisch bezinken, fermentatie gedurende ongeveer twee weken bij een gecontroleerde temperatuur (15-18°C)

Veroudering: In roestvrijstalen tanks op fijne droesem (sur lie) met frequente batonnage, en dan ongeveer 2 maanden in de fles

Kleur: strogeel

Combinaties: Uitstekend bij risotto van zeevruchten, visgerechten, schaal- en schelpdieren

 

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Streek

Appellatie

Druiven

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75 l

Kleur

Strogeel

Geur

Bloemen-, citrusgeuren en tonen van cederhout, exotisch fruit, kruiden en honing

Smaak

Fris, vol en filmend met een grote sappigheid

Schenktemperatuur

10-12°C

Over Nicosia

Vijf generaties

In 1898 besloot Francesco Nicosia zijn eerste wijnwinkel te openen in Trecastagni, een klein dorpje op de oostelijke helling van de Etna. Het begin van 20e eeuw vormde de start van een gouden eeuw voor de Etna-wijnen, die vanaf toen in heel Europa bekend en gewaardeerd werden vanwege hun mineraliteit en "vulkanische" persoonlijkheid. Thans wordt het bedrijf geleid door Carmelo Nicosia en zijn twee zonen Graziano en Francesco. Doorheen de jaren hebben zij de productie van het aantal wijnen sterk uitgebreid. Nicosia biedt op dit ogenblik een 33-tal verschillende producten aan waaronder mousserende wijn, witte wijn, rosé en rode wijn. Het wijnhuis heeft enerzijds wijngaarden in de provincie Catania, waar Francesco Nicosia in 1898 zijn bedrijf startte, en anderzijds in de provincie Ragusa. De wijngaarden in Catania bevinden zich op de flanken van de Etna, de op één na hoogste vulkaan van Europa. De oppervlakte van deze wijngaard bedraagt ongeveer 20ha. Op deze wijngaard werden enkel inheemse Siciliaanse druiven, zoals de Nerello Mascalese, de Nerello Cappuccio, de Carricante en de Cataratto, aangeplant. De tweede wijngaard, genaamd Vittoria, bevindt zich op het zuidoostelijk deel van het eiland op 40 kilometer van de stad Syracuse. De wijngaard heeft een oppervlakte van 40ha. Naast een aantal typisch Siciliaanse druiven zoals Nero D’Avola, Grillo, Frappato, Insolia en Nerello Mascalese verbouwt men hier ook een aantal internationale druivenrassen zoals Syrah en Viognier.

Duurzame wijnbouw en certificeringen

Sinds jaar en dag hanteert Cantine Nicosia de principes van duurzame landbouw om milieubescherming en voedselveiligheid te combineren. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken van precisiewijnbouw is de wijnmakerij erin geslaagd het gebruik van landbouwchemicaliën en meststoffen tot een minimum te beperken, met als doel de aanwezigheid van natuurlijke of kunstmatige verontreinigingen in de wijn te elimineren om te voldoen aan de eisen van de consument, die steeds meer aandacht heeft voor gezonde voeding. Zo is Nicosia in Italië één van de eerste bedrijven dat begon met de productie van veganistisch gecertificeerde wijnen.

Wijn proeven

Cantine Nicosia heet zijn bezoekers van harte welkom om zelf het eindresultaat van de inspanningen van het bedrijf te proeven. In dit ware ‘toevluchtsoord’, ver weg van het hectische tempo van het dagelijkse leven, kunnen gasten van Cantine Nicosia deelnemen aan proeverijen en evenementen waarin wijn altijd de ster is, en dit alles met een prachtig uitzicht op de vulkaan Etna.