Home » Winkelen » Nicosia – Fondo Filara – Grillo Biologico DOC 2022

Nicosia – Fondo Filara – Grillo Biologico DOC 2022

10,50 

Aantal Prijs Korting
24+ 9,45  10%

Uitverkocht

Dit product is momenteel uitverkocht.

Maak je geen zorgen! Vul je e-mailadres in en we laten het je weten zodra het weer op voorraad is.

SKU: 1038 Categorie:
Beschrijving

De Grillo Biologico is gemaakt van 100% Grillo druiven, één van de meest gewaardeerde inheemse Siciliaanse druivensoorten. De laatste twintig jaar nam de populariteit van de Grillo enorm toe. Dit heeft enerzijds te maken met de populariteit van Sicilië als vakantiebestemming maar anderzijds ook met de intrinsieke kwaliteiten van Sicilië als wijnregio. Het eiland kent een diepgewortelde wijncultuur en een veelheid aan terroirs. De druivenranken bevinden zich op een hoogte van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De oogst vindt plaats in september en gebeurt steeds met de hand. Op deze manier worden enkel de beste druiven geselecteerd. De wijn wordt eerst bewaard in stalen tanks om deze vervolgens te laten verouderen op fles voor een periode van 2 à 3 maanden.

Een goede, authentieke Grillo doet écht denken aan Sicilië in het glas. De mediterrane zon geeft de wijn warmte en kracht. Een zilte toets in de afdronk doet denken aan zee die er nooit veraf is. Intense florale toetsen en volfruitige aroma’s van gele perzik en tropisch fruit symboliseren de vruchtbaarheid van het land. Verfrissende zuren verwijzen naar de citrusvruchten waar de inwoners van het eiland zo van houden. Dit alles maakt de Grillo Biologico uitermate geschikt om te schenken bij zeevruchten, krab en kreeft, maar bijvoorbeeld ook bij zachte kazen.

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Kleur

Strogeel

Geur

Aroma's van citrus en kruiden zoals munt en netels

Smaak

Zachte, frisse en aanhoudende smaak

Schenktemperatuur

10-12°C

Over Nicosia

Vijf generaties

In 1898 besloot Francesco Nicosia zijn eerste wijnwinkel te openen in Trecastagni, een klein dorpje op de oostelijke helling van de Etna. Het begin van 20e eeuw vormde de start van een gouden eeuw voor de Etna-wijnen, die vanaf toen in heel Europa bekend en gewaardeerd werden vanwege hun mineraliteit en "vulkanische" persoonlijkheid. Thans wordt het bedrijf geleid door Carmelo Nicosia en zijn twee zonen Graziano en Francesco. Doorheen de jaren hebben zij de productie van het aantal wijnen sterk uitgebreid. Nicosia biedt op dit ogenblik een 33-tal verschillende producten aan waaronder mousserende wijn, witte wijn, rosé en rode wijn. Het wijnhuis heeft enerzijds wijngaarden in de provincie Catania, waar Francesco Nicosia in 1898 zijn bedrijf startte, en anderzijds in de provincie Ragusa. De wijngaarden in Catania bevinden zich op de flanken van de Etna, de op één na hoogste vulkaan van Europa. De oppervlakte van deze wijngaard bedraagt ongeveer 20ha. Op deze wijngaard werden enkel inheemse Siciliaanse druiven, zoals de Nerello Mascalese, de Nerello Cappuccio, de Carricante en de Cataratto, aangeplant. De tweede wijngaard, genaamd Vittoria, bevindt zich op het zuidoostelijk deel van het eiland op 40 kilometer van de stad Syracuse. De wijngaard heeft een oppervlakte van 40ha. Naast een aantal typisch Siciliaanse druiven zoals Nero D’Avola, Grillo, Frappato, Insolia en Nerello Mascalese verbouwt men hier ook een aantal internationale druivenrassen zoals Syrah en Viognier.

Duurzame wijnbouw en certificeringen

Sinds jaar en dag hanteert Cantine Nicosia de principes van duurzame landbouw om milieubescherming en voedselveiligheid te combineren. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken van precisiewijnbouw is de wijnmakerij erin geslaagd het gebruik van landbouwchemicaliën en meststoffen tot een minimum te beperken, met als doel de aanwezigheid van natuurlijke of kunstmatige verontreinigingen in de wijn te elimineren om te voldoen aan de eisen van de consument, die steeds meer aandacht heeft voor gezonde voeding. Zo is Nicosia in Italië één van de eerste bedrijven dat begon met de productie van veganistisch gecertificeerde wijnen.

Wijn proeven

Cantine Nicosia heet zijn bezoekers van harte welkom om zelf het eindresultaat van de inspanningen van het bedrijf te proeven. In dit ware ‘toevluchtsoord’, ver weg van het hectische tempo van het dagelijkse leven, kunnen gasten van Cantine Nicosia deelnemen aan proeverijen en evenementen waarin wijn altijd de ster is, en dit alles met een prachtig uitzicht op de vulkaan Etna.