Home » Winkelen » Nicosia – Fondo Filara – Insolia Biologico DOC 2024

Nicosia – Fondo Filara – Insolia Biologico DOC 2024

10,50 

Aantal Prijs Korting
24+ 9,45  10%

Uitverkocht

Dit product is momenteel uitverkocht.

Maak je geen zorgen! Vul je e-mailadres in en we laten het je weten zodra het weer op voorraad is.

SKU: 1039 Categorie:
Beschrijving

De Insolia druif is een eeuwenoude druif, terug te vinden in Sicilië en in zeer beperkte mate in Toscane. De Insolia druif is een vrij onbekende druif. Er staat in heel Italië slechts 10.000 hectare van aangeplant. Insolia wordt door de meeste wijnmakers geroemd als Sicilië’s beste autochtoon witte druivenras dankzij de mooie florale en fruitige toetsen die soms zelfs gepaard gaan met impressies van amandel.

De druiven worden geoogst in september. Dit gebeurt strikt met de hand. Enkel de druiven van de hoogste kwaliteit worden geselecteerd. De veroudering vindt plaats in stalen vaten. Vervolgens laat men de wijn nog 2 à 3 maanden verouderen op fles.

De Insolia heeft een strogele kleur met tinten van goud. In de neus ruiken we een frisse, fruitige geur met vleugjes banaan en gele bloemen. Bij het proeven van de wijn kunnen toetsen van exotisch fruit worden waargenomen.

De Insolia is uitermate geschikt om te combineren met zeevruchten of sushi. Daarnaast kan de Insolia ook geschonken worden bij wit vlees, gegrilde groenten of zachte kazen. Ook als aperitief komt deze wijn ten volle tot zijn recht.

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Kleur

Strogeel met gouden tinten

Geur

Frisse en intense geur met tonen van exotisch fruit, bananen en gele bloemen

Smaak

Volle en hartige smaak met tinten van exotisch fruit

Schenktemperatuur

10-12°C

Over Nicosia

Vijf generaties

In 1898 besloot Francesco Nicosia zijn eerste wijnwinkel te openen in Trecastagni, een klein dorpje op de oostelijke helling van de Etna. Het begin van 20e eeuw vormde de start van een gouden eeuw voor de Etna-wijnen, die vanaf toen in heel Europa bekend en gewaardeerd werden vanwege hun mineraliteit en "vulkanische" persoonlijkheid. Thans wordt het bedrijf geleid door Carmelo Nicosia en zijn twee zonen Graziano en Francesco. Doorheen de jaren hebben zij de productie van het aantal wijnen sterk uitgebreid. Nicosia biedt op dit ogenblik een 33-tal verschillende producten aan waaronder mousserende wijn, witte wijn, rosé en rode wijn. Het wijnhuis heeft enerzijds wijngaarden in de provincie Catania, waar Francesco Nicosia in 1898 zijn bedrijf startte, en anderzijds in de provincie Ragusa. De wijngaarden in Catania bevinden zich op de flanken van de Etna, de op één na hoogste vulkaan van Europa. De oppervlakte van deze wijngaard bedraagt ongeveer 20ha. Op deze wijngaard werden enkel inheemse Siciliaanse druiven, zoals de Nerello Mascalese, de Nerello Cappuccio, de Carricante en de Cataratto, aangeplant. De tweede wijngaard, genaamd Vittoria, bevindt zich op het zuidoostelijk deel van het eiland op 40 kilometer van de stad Syracuse. De wijngaard heeft een oppervlakte van 40ha. Naast een aantal typisch Siciliaanse druiven zoals Nero D’Avola, Grillo, Frappato, Insolia en Nerello Mascalese verbouwt men hier ook een aantal internationale druivenrassen zoals Syrah en Viognier.

Duurzame wijnbouw en certificeringen

Sinds jaar en dag hanteert Cantine Nicosia de principes van duurzame landbouw om milieubescherming en voedselveiligheid te combineren. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken van precisiewijnbouw is de wijnmakerij erin geslaagd het gebruik van landbouwchemicaliën en meststoffen tot een minimum te beperken, met als doel de aanwezigheid van natuurlijke of kunstmatige verontreinigingen in de wijn te elimineren om te voldoen aan de eisen van de consument, die steeds meer aandacht heeft voor gezonde voeding. Zo is Nicosia in Italië één van de eerste bedrijven dat begon met de productie van veganistisch gecertificeerde wijnen.

Wijn proeven

Cantine Nicosia heet zijn bezoekers van harte welkom om zelf het eindresultaat van de inspanningen van het bedrijf te proeven. In dit ware ‘toevluchtsoord’, ver weg van het hectische tempo van het dagelijkse leven, kunnen gasten van Cantine Nicosia deelnemen aan proeverijen en evenementen waarin wijn altijd de ster is, en dit alles met een prachtig uitzicht op de vulkaan Etna.