De Riesling-wijnstok vindt zijn oorsprong in de Rijnvalleien van Duitsland en wordt algemeen beschouwd als een van de meest prestigieuze en aristocratische wijnen in de categorie van de witte wijnen. Het is een zeer veeleisende wijnstok om te telen en kan alleen op zeer specifieke locaties worden aangeplant. De Riesling-wijnstok geeft de voorkeur aan schalie- en vulkanische bodemsoorten en vereist ook een koel microklimaat dat alleen voorkomt in hoog heuvelachtig terrein.
Maso Bergamini verbouwt zijn eigen Riesling op een hoogte van 550 meter in een vulkanische bodem waardoor een zeer geurige wijn ontstaat met een geur van abrikozen en perziken, vergezeld van een lichte zuurtegraad. De smaak heeft minerale tonen die toenemen met het verouderen op fles.
De Rijn Riesling wordt ook wel omschreven als de ‘roodste van de witte wijnen’ vanwege het buitengewone vermogen om te rijpen, dankzij de structuur en de goede zuurtegraad. Deze wijn kan dus nog bewaard worden!
De Riesling van Maso Bergamini is het resultaat van de combinatie van twee oogsten – de eerste gebeurd in oktober en de tweede in de late herfst, wanneer de eerste vorst en goede schimmels de druiven een buitengewone aromatische toon geven.