Home » Winkelen » Domaine Fabrice Gasnier Chinon Le Coteau de Sonnay 2023 Bio AOC

Domaine Fabrice Gasnier Chinon Le Coteau de Sonnay 2023 Bio AOC

17,75 

Aantal Prijs Korting
24+ 15,98  10%
Categorie:
Beschrijving

Domaine Fabrice Gasnier is gelegen rond het dorp Chezelet in de gemeente Cravant les Coteaux, vlakbij de stad Chinon in de Loire streek.

Heldere, briljante goudgele wijn gemaakt van 100 % Chenin Blanc druiven die afkomstig zijn van jonge wijnstokken, die zuidgericht aangeplant staan op een heuvel met een ondergrond van klei en kalksteen, tussen de rivier La Vienne en de omringende heuvels.

Intense witte wijn met aroma’s van witte bloemen en delicate geroosterde toetsen. Deze Chenin Blanc is elegant, fris en rijk aan complexiteit en mineraliteit.

Op het Domaine Fabrice Gasnier wordt enkel biologisch en biodynamisch gewerkt, alleen natuurlijke middelen worden gebruikt, ook het snoeihout gebruikt men als bemesting. De druiven van deze wijn worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na de pluk worden de druiven onmiddellijk geperst, gevolgd door een koude bezinking. Vervolgens laat men de wijn fermenteren en rijpen op zijn eigen droesem in eiken houten vaten van 600 liter. Het Domaine Fabrice Gasnier werkt enkel met eigen natuurlijke gisten, waardoor de smaak van de wijn elke jaar anders kan zijn.

Deze wijn heeft een opbrengst van 35 hl/ha

Deze wijn is biologisch en biodynamisch gecertificeerd via Ecocert en Demeter.

Drink deze wijn als aperitief of bij visgerechten. Te serveren tussen 10 – 12 °C. De wijn kan gerust nu geconsumeerd worden of hij kan nog een aantal jaren blijven liggen.

 

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Kleur

Goudgeel

Geur

Aroma's van witte bloemen en delicate geroosterde toetsen

Schenktemperatuur

10-12°C

Over Domaine Fabrice Gasnier
Het Domaine Fabrice Gasnier bestaat al 4 generaties en is steeds van vader op zoon overgegaan. Het landgoed van ongeveer dertig hectare ligt rond het dorp Chezelet in de gemeente Cravant les Coteaux, vlakbij de stad Chinon in de Loire streek. In de wijngaard werkt men volgens het lastenboek van de biodynamische landbouw met enkel de druivensoorten Cabernet Franc (91 %) en Chenin Blanc (9 %), in de overtuiging dat een natuurwijn een wijn is die elk jaar van smaak verandert. Vanaf de oogst van 2008 behaalde Domaine Fabrice Gasnier het Demeter certificaat voor de biodynamische landbouw. Bij Domaine Fabrice Gasnier is men voorstander van een permanente uitwisseling tussen moeder natuur en de wijnboer om de karaktereigenschappen van de wijnoogst naar voren te brengen. De biodynamische landbouw streeft ernaar de vitaliteit en de weerstand van planten te versterken. Dit maakt de wijnstokken ook ontvankelijk voor de kosmos en voor het maaneffect, waardoor de expressie van het terroir in de druiven geoptimaliseerd en teruggevonden kan worden in de wijnen. Biodynamische wijnen garanderen een goede expressie van het terroir.