De wijnen van Ghisolana worden allen biologisch geproduceerd. Ghisolana is een klein wijnbouwbedrijf in Monfumo dat je moeten weten te vinden. Het produceert enkel op kleinschalige basis enkele kwaliteitsvolle mousserende wijnen. Het bedrijf baat ook een prachtig gelegen agriturismo (Al Capitello) uit in de heuvels van Monfumo waar je uiterst gastvrij ontvangen wordt door Lisa Dall’Est.
De wijn wordt gemaakt van Glera druiven, de typische druif om prosecco te maken.
De druiven worden in september met de hand geplukt waarbij men enkel gezonde druiven selecteert. Nadien ondergaan de geselecteerde druiven een zachte persing met hierop volgend een statische decantatie en een temperatuur-gecontroleerde gisting. Vervolgens laat men de wijn verouderen in stalen tanks gedurende 7 maanden zonder filtratie of toevoeging van sulfieten.
Wijn met een strogele kleur met fijne aanhoudende bubbels. Dit is een wijn die voortdurend in evolutie is. Hij heeft frisse en fruitige aroma’s in de eerste levensmaanden, maar wordt zeer complex en intens na een jaar vanaf de botteldatum. Deze wijn smaakt mineraal, bijna zout, persistent met een lichte en aangename bitterheid.
Deze wijn is ideaal als aperitief, maar past ook bij vleeswaren, kazen of risotto.