Ghisolana – Dosaggio Zero Vino Spumante Biologico
12,50 €
Aantal | Prijs | Korting |
---|---|---|
24+ | 11,25 € | 10% |
3 op voorraad
SKU:
1226
Categorie: Mousserende Wijn
Beschrijving
De wijnen van Ghisolana worden allen biologisch geproduceerd. Ghisolana is een klein wijnbouwbedrijf in Monfumo dat je moeten weten te vinden. Het produceert enkel op kleinschalige basis enkele kwaliteitsvolle mousserende wijnen. Het bedrijf baat ook een prachtig gelegen agriturismo (Al Capitello) uit in de heuvels van Monfumo waar je uiterst gastvrij ontvangen wordt door Lisa Dall’Est.
De wijn wordt gemaakt van Glera druiven, de typische druif om prosecco te maken.
De druiven worden in september met de hand geplukt waarbij men enkel gezonde druiven selecteert. Nadien ondergaan de geselecteerde druiven een zachte persing met hierop volgend een statische decantatie en een temperatuur-gecontroleerde gisting. Vervolgens laat men de wijn verouderen in stalen tanks gedurende 7 maanden zonder filtratie of toevoeging van sulfieten.
Wijn met een strogele kleur met fijne aanhoudende bubbels. Dit is een wijn die voortdurend in evolutie is. Hij heeft frisse en fruitige aroma’s in de eerste levensmaanden, maar wordt zeer complex en intens na een jaar vanaf de botteldatum. Deze wijn smaakt mineraal, bijna zout, persistent met een lichte en aangename bitterheid.
Deze wijn is ideaal als aperitief, maar past ook bij vleeswaren, kazen of risotto.
Bijkomende informatie
Wijnhuis | |
---|---|
Druiven | |
Streek | |
Veldverwerking | |
Alcohol | |
Inhoud |
0,75L |
Kleur |
Strogele kleur |
Geur |
Frisse en fruitige aroma's |
Smaak |
Mineraal met een lichte en aangename bitterheid |
Schenktemperatuur |
8-10°C |
Over Ghisolana
Traditie, innovatie maar vooral respect voor authentieke waarden: dit zijn de mijlpalen waarop Ghisolana is gebaseerd.
Maar waar haalde de familie Dall’est de naam van hun bedrijf vandaan?
Gabriele d'Annunzio, een gekende Italiaanse schrijver – dichter, verliefd op Eleonora Duse, een wereldberoemde actrice uit Asolo, noemde haar liefkozend "Ghisola", een bijnaam voor schoonheid en zuiverheid. De familie Dall'est wilde het bedrijf Ghisolana oprichten, geïnspireerd door de goddelijke Eleonora, die een grote passie had voor haar werk dat ze met professionaliteit en eenvoud uitvoerde, en net als Duse wil het wijnbedrijf het unieke karakter van de Asolo regio promoten.
“Dal viale chiamavo l’unica mia compagna, gridavo l’amore col più tenero dei nomi: Ghisola, Ghisolabella! Gettando la briglia balzavo sulla ghiaia. Ghisola! Ero folle di lei, oblioso, incolpevole. L’infedeltà fugace dava all’amore una novità inebriante: la sovrana certezza. Ghisola, Ghisola, ti amo, ti amo e per sempre te sola.”
(G. D’ANNUNZIO)
Door hun liefde voor hun regio vol traditie, kwaliteit en schoonheid wil het wijnbedrijf Dall’est de consument een biologisch product van hoge kwaliteit garanderen door een productieproces te creëren dat de natuur volledig respecteert en werkt men eraan om van Ghisolana een handelsmerk van hoge kwaliteit te maken waarbij kwaliteit niet is onderworpen aan de wetten van de markt.
Dit is de werk- en levensfilosofie van de familie Dall'est, die kan buigen op een wijntraditie sinds 1929.
De wijngaarden van Ghisolana strekken zich uit over de glooiende heuvels van Monfumo en openen zich amfitheatrisch met uitzicht op de heuvels van het gebied aan de voet van de Monte Grappa.
Bij de familie Dall’est kan je ook verblijven in een prachtige agriturismo met uitzicht op de wijngaarden, waar wij graag voor verwijzen naar https://ghisolana.com.