Home » Winkelen » Bresolin – “Benny” Asolo Prosecco Superiore Biologico – Vegan DOCG Extra Brut

Bresolin – “Benny” Asolo Prosecco Superiore Biologico – Vegan DOCG Extra Brut

12,50 

Aantal Prijs Korting
24+ 11,25  10%
SKU: 523 Categorieën: , ,
Beschrijving

Het bedrijf Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.

Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco.

Glera is de nieuwe officiële naam voor de prosecco-druif. De naamswijziging van deze witte druif heeft vooral tot doel misbruik en verwarring te voorkomen. De benaming ‘prosecco’ mag enkel nog binnen appellaties in Veneto en Friuli gebruikt worden, en bestaat niet langer als druif. De Glera-druif is ideaal voor het maken van mousserende wijnen omdat zijn structuur licht is, hij niet veel suikers bevat, een hoge aciditeit heeft en frisse aroma’s die goed harmoniëren met de gistaroma’s die ontstaan bij de tweede fermentatie. Deze druif wordt reeds sinds het begin van de 19e eeuw massaal aangeplant in de provincies Treviso en Padua, die net boven Venetië gelegen zijn.  De Asolo-regio is ook de enige regio in Italië die een extra-brut versie mag produceren.

De Glera-druif heeft een goud-gele schil en een fruitige smaak, wat hem dan ook uitermate geschikt maakt als aperitief!

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Appellatie

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Schenktemperatuur

4-6°C

Over Bresolin
Het bedrijf Bresolin is gelegen in het dorp Crespignaga di Maser gelegen in de Italiaanse regio Veneto. op 70 km van Venetië en op iets meer dan 100 km van Verona, dichterbij liggen nog de bekende Noord-Italiaanse kunststeden Treviso, Padua en Vicenza. Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco. Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties en het bedrijf werd steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken. Naast Prosecco verbouwt men bij Bresolin ook nog de volgende druiven om wijn van te maken: Merlot, Cabernet, Raboso, Pinot Bianco en Recantina.