Home » Winkelen » Domaine Fabrice Gasnier La Cravantine 2021 Brut Nature Bio Millésimé

Domaine Fabrice Gasnier La Cravantine 2021 Brut Nature Bio Millésimé

14,30 

Aantal Prijs Korting
24+ 12,87  10%
Categorie:
Beschrijving

Domaine Fabrice Gasnier is gelegen rond het dorp Chezelet in de gemeente Cravant les Coteaux, vlakbij de stad Chinon in de Loire streek.

Licht zalmkleurige mousserende rosé wijn gemaakt van 100 % Cabernet Franc druiven die afkomstig zijn van 30 jaar oude wijnstokken, die zuidgericht aangeplant staan op een ondergrond bestaande uit graniet en kiezelstenen op terrassen tussen de rivier La Vienne en de omringende heuvels.

Deze mousserende wijn heeft een fruitige en delicate neus die vooral doet denken aan zeer rijp rood fruit. In de mond herkennen we deze fruitige smaak en kunnen we genieten van fijne en delicate belletjes.

Op het Domaine Fabrice Gasnier wordt enkel biologisch en biodynamisch gewerkt, alleen natuurlijke middelen worden gebruikt, ook het snoeihout gebruikt men als bemesting. De druiven van deze wijn worden met de hand geplukt en gesorteerd waarna men overgaat op een directe persing. Deze mousserende wijn uit de Loire wordt gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’ zoals Champagne en rust minstens 12 maanden ‘sur lattes’ in een kelder uit de 9de eeuw waar de temperatuur en vochtigheid perfect zijn wat essentieel is voor de finesse van de bubbels en de aromatische kwaliteit. Het Domaine Fabrice Gasnier werkt enkel met eigen natuurlijke gisten, waardoor de smaak van de wijn elke jaar anders kan zijn.

Deze wijn heeft een opbrengst van 40 hl/ha

Deze wijn is biologisch en biodynamisch gecertificeerd via Ecocert en Demeter.

Schenk deze wijn als aperitief of bij het dessert.

 

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75L

Kleur

Lichte zalmroze kleur

Geur

Aroma's van rijp rood fruit

Schenktemperatuur

14-15°C

Over Domaine Fabrice Gasnier
Het Domaine Fabrice Gasnier bestaat al 4 generaties en is steeds van vader op zoon overgegaan. Het landgoed van ongeveer dertig hectare ligt rond het dorp Chezelet in de gemeente Cravant les Coteaux, vlakbij de stad Chinon in de Loire streek. In de wijngaard werkt men volgens het lastenboek van de biodynamische landbouw met enkel de druivensoorten Cabernet Franc (91 %) en Chenin Blanc (9 %), in de overtuiging dat een natuurwijn een wijn is die elk jaar van smaak verandert. Vanaf de oogst van 2008 behaalde Domaine Fabrice Gasnier het Demeter certificaat voor de biodynamische landbouw. Bij Domaine Fabrice Gasnier is men voorstander van een permanente uitwisseling tussen moeder natuur en de wijnboer om de karaktereigenschappen van de wijnoogst naar voren te brengen. De biodynamische landbouw streeft ernaar de vitaliteit en de weerstand van planten te versterken. Dit maakt de wijnstokken ook ontvankelijk voor de kosmos en voor het maaneffect, waardoor de expressie van het terroir in de druiven geoptimaliseerd en teruggevonden kan worden in de wijnen. Biodynamische wijnen garanderen een goede expressie van het terroir.