Home » Winkelen » Ghisolana Rosé Vino Spumante Biologico Extra Dry

Ghisolana Rosé Vino Spumante Biologico Extra Dry

12,50 

Aantal Prijs Korting
24+ 11,25  10%

100 op voorraad

SKU: 1510 Categorieën: , ,
Beschrijving

De wijnen van Ghisolana worden allen biologisch geproduceerd.  Ghisolana is een klein wijnbouwbedrijf in Monfumo dat je moeten weten te vinden.  Het produceert enkel op kleinschalige basis enkele kwaliteitsvolle mousserende wijnen. Het bedrijf baat ook een prachtig gelegen agriturismo (Al Capitello) uit in de heuvels van Monfumo waar je uiterst gastvrij ontvangen wordt door Lisa Dall’Est.

De wijngaarden die gebruikt worden om deze spumante te maken hebben een leeftijd van 15 jaar. De spumante wordt gemaakt van druiven die allen met de hand geplukt worden zodat enkel de beste druiven worden geselecteerd. Voor deze spumante rosé gebruikt Ghisolana de druiven van de soorten Glera (80 %) en Cabernet Cortis (20 %).

Glera is de witte druif die steeds gebruikt wordt om prosecco wijnen te maken. Cabernet Cortis betreft een heel ander verhaal. Deze druif werd door Norbert Becker in 1982 gekweekt in Zuid-Duitsland. Het is een kruising van de blauwe druivenrassen: Cabernet Sauvignon en Solaris. De Cabernet Cortis heeft weinig licht nodig en is goed bestand tegen schimmels. Deze druivensoort komt heel beperkt voor in Duitsland, Zwitserland en Italië. In Zwitserland is deze aangeplant op een oppervlakte van minder dan 10 hectare. Over Duitsland en Italië zijn er geen gegevens beschikbaar.

De rosé spumante van Ghisolana heeft een lichte roze kleur, een fruitige geur en een smaak met hints van perzik, abrikoos en honing. Het is een heel frisse en zachte mousserende wijn die uiterst geschikt is voor mooie zomerse dagen, maar die je ook kan schenken op Valentijnsdag of als aperitief. De spumante kan je opdienen als begeleider van antipasti, charcuterie schotels, lichte visgerechten en kazen.

 

 

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Druiven

Streek

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75 l

Schenktemperatuur

6 – 8 °C

Over Ghisolana
Traditie, innovatie maar vooral respect voor authentieke waarden: dit zijn de mijlpalen waarop Ghisolana is gebaseerd. Maar waar haalde de familie Dall’est de naam van hun bedrijf vandaan? Gabriele d'Annunzio, een gekende Italiaanse schrijver – dichter, verliefd op Eleonora Duse, een wereldberoemde actrice uit Asolo, noemde haar liefkozend "Ghisola", een bijnaam voor schoonheid en zuiverheid. De familie Dall'est wilde het bedrijf Ghisolana oprichten, geïnspireerd door de goddelijke Eleonora, die een grote passie had voor haar werk dat ze met professionaliteit en eenvoud uitvoerde, en net als Duse wil het wijnbedrijf het unieke karakter van de Asolo regio promoten. “Dal viale chiamavo l’unica mia compagna, gridavo l’amore col più tenero dei nomi: Ghisola, Ghisolabella! Gettando la briglia balzavo sulla ghiaia. Ghisola! Ero folle di lei, oblioso, incolpevole. L’infedeltà fugace dava all’amore una novità inebriante: la sovrana certezza. Ghisola, Ghisola, ti amo, ti amo e per sempre te sola.” (G. D’ANNUNZIO) Door hun liefde voor hun regio vol traditie, kwaliteit en schoonheid wil het wijnbedrijf Dall’est de consument een biologisch product van hoge kwaliteit garanderen door een productieproces te creëren dat de natuur volledig respecteert en werkt men eraan om van Ghisolana een handelsmerk van hoge kwaliteit te maken waarbij kwaliteit niet is onderworpen aan de wetten van de markt. Dit is de werk- en levensfilosofie van de familie Dall'est, die kan buigen op een wijntraditie sinds 1929. De wijngaarden van Ghisolana strekken zich uit over de glooiende heuvels van Monfumo en openen zich amfitheatrisch met uitzicht op de heuvels van het gebied aan de voet van de Monte Grappa. Bij de familie Dall’est kan je ook verblijven in een prachtige agriturismo met uitzicht op de wijngaarden, waar wij graag voor verwijzen naar https://ghisolana.com.