Het bedrijf Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.
Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco.
Glera is de nieuwe officiële naam voor de prosecco-druif. De naamswijziging van deze witte druif heeft vooral tot doel misbruik en verwarring te voorkomen. De benaming ‘prosecco’ mag enkel nog binnen appellaties in Veneto en Friuli gebruikt worden, en bestaat niet langer als druif. De Glera-druif is ideaal voor het maken van mousserende wijnen omdat zijn structuur licht is, hij niet veel suikers bevat, een hoge aciditeit heeft en frisse aroma’s die goed harmoniëren met de gistaroma’s die ontstaan bij de tweede fermentatie. Deze druif wordt reeds sinds het begin van de 19e eeuw massaal aangeplant in de provincies Treviso en Padua, die net boven Venetië gelegen zijn.
Deze prosecco heeft een lichte, strogele kleur met fijne aanhoudende bubbels. In de neus ruiken we appel, citrusvruchten en acaciabloemen. Deze wijn is ideaal als aperitief, maar past ook bij kazen of zelfs wit vlees.