De wijnen van Ghisolana worden allen biologisch geproduceerd. Ghisolana is een klein wijnbouwbedrijf in Monfumo dat je moeten weten te vinden. Het produceert enkel op kleinschalige basis enkele kwaliteitsvolle mousserende wijnen. Het bedrijf baat ook een prachtig gelegen agriturismo (Al Capitello) uit in de heuvels van Monfumo waar je uiterst gastvrij ontvangen wordt door Lisa Dall’Est.
De wijn wordt gemaakt van Glera druiven, de typische druif om prosecco te maken.
De druiven worden in september met de hand geplukt waarbij men enkel gezonde druiven selecteert. Nadien ondergaan de geselecteerde druiven een zachte persing met hierop volgend een statische decantatie gedurende 12 uren en een temperatuur-gecontroleerde gisting. Vervolgens laat men de wijn rijpen in inox vaten, zonder toevoeging van sulfieten.
Wijn met een strogele kleur met fijne aanhoudende bubbels. Noten van appel, peer en witte perzik. De wijn is mals, elegant, fruitig en drinkt aangenaam weg.
Deze wijn is ideaal als aperitief, maar past ook bij vleeswaren, kazen of risotto.