De Grillo Biologico is gemaakt van 100% Grillo druiven, één van de meest gewaardeerde inheemse Siciliaanse druivensoorten. De laatste twintig jaar nam de populariteit van de Grillo enorm toe. Dit heeft enerzijds te maken met de populariteit van Sicilië als vakantiebestemming maar anderzijds ook met de intrinsieke kwaliteiten van Sicilië als wijnregio. Het eiland kent een diepgewortelde wijncultuur en een veelheid aan terroirs. De druivenranken bevinden zich op een hoogte van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De oogst vindt plaats in september en gebeurt steeds met de hand. Op deze manier worden enkel de beste druiven geselecteerd. De wijn wordt eerst bewaard in stalen tanks om deze vervolgens te laten verouderen op fles voor een periode van 2 à 3 maanden.
Een goede, authentieke Grillo doet écht denken aan Sicilië in het glas. De mediterrane zon geeft de wijn warmte en kracht. Een zilte toets in de afdronk doet denken aan zee die er nooit veraf is. Intense florale toetsen en volfruitige aroma’s van gele perzik en tropisch fruit symboliseren de vruchtbaarheid van het land. Verfrissende zuren verwijzen naar de citrusvruchten waar de inwoners van het eiland zo van houden. Dit alles maakt de Grillo Biologico uitermate geschikt om te schenken bij zeevruchten, krab en kreeft, maar bijvoorbeeld ook bij zachte kazen.