Het Domaine Fabrice Gasnier bestaat al 4 generaties en is steeds van vader op zoon overgegaan. Het landgoed van ongeveer dertig hectare ligt rond het dorp Chezelet in de gemeente Cravant les Coteaux, vlakbij de stad Chinon in de Loire streek. In de wijngaard werkt men volgens het lastenboek van de biodynamische landbouw met enkel de druivensoorten Cabernet Franc (91 %) en Chenin Blanc (9 %), in de overtuiging dat een natuurwijn een wijn is die elk jaar van smaak verandert.
Vanaf de oogst van 2008 behaalde Domaine Fabrice Gasnier het Demeter certificaat voor de biodynamische landbouw.
Bij Domaine Fabrice Gasnier is men voorstander van een permanente uitwisseling tussen moeder natuur en de wijnboer om de karaktereigenschappen van de wijnoogst naar voren te brengen. De biodynamische landbouw streeft ernaar de vitaliteit en de weerstand van planten te versterken. Dit maakt de wijnstokken ook ontvankelijk voor de kosmos en voor het maaneffect, waardoor de expressie van het terroir in de druiven geoptimaliseerd en teruggevonden kan worden in de wijnen. Biodynamische wijnen garanderen een goede expressie van het terroir.