Domaine Fabrice Gasnier Chinon Le Rosé 2023 Bio AOC
9,25 €
Aantal | Prijs | Korting |
---|---|---|
24+ | 8,33 € | 10% |
Beschikbaar via nabestelling
Categorie: Rosé
Beschrijving
Domaine Fabrice Gasnier is gelegen rond het dorp Chezelet in de gemeente Cravant les Coteaux, vlakbij de stad Chinon in de Loire streek.
Heldere, briljante zalmroze wijn gemaakt van 100 % Cabernet Franc druiven die afkomstig zijn van wijnstokken met een leeftijd van 20 jaar oud, die zuidgericht aangeplant staan op een steenachtige ondergrond tussen de rivier La Vienne en de omringende heuvels.
De wijn is sappig met aroma’s van citrusvruchten en heeft een aangename, lichte structuur.
Op het Domaine Fabrice Gasnier wordt enkel biologisch en biodynamisch gewerkt, alleen natuurlijke middelen worden gebruikt, ook het snoeihout gebruikt men als bemesting. De druiven van deze wijn worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na de pluk worden de druiven onmiddelijk geperst en laat men deze gisten bij een temperatuur. De rijping gebeurt onder gecontroleerde temperatuur in cementen vaten, met een kleine capaciteit, op eigen droesem gedurende 3 – 4 maanden. Het Domaine Fabrice Gasnier werkt enkel met eigen natuurlijke gisten, waardoor de smaak van de wijn elke jaar anders kan zijn. De wijn wordt gebotteld in de lente volgend op de oogst.
Deze wijn heeft een opbrengst van 40 hl/ha
Deze wijn is biologisch en biodynamisch gecertificeerd via Ecocert en Demeter.
Drink deze wijn bij zomerse gerechten, BBQ, voorgerechten, charcuterie schotels of als aperitief. Fris te drinken, maar niet koud.
Bijkomende informatie
Wijnhuis | |
---|---|
Druiven | |
Streek | |
Appellatie | |
Veldverwerking | |
Alcohol | |
Inhoud |
0,75L |
Kleur |
Zalmroos |
Geur |
Aroma's van citrusvruchten |
Schenktemperatuur |
Fris maar niet koud |
Over Domaine Fabrice Gasnier
Het Domaine Fabrice Gasnier bestaat al 4 generaties en is steeds van vader op zoon overgegaan. Het landgoed van ongeveer dertig hectare ligt rond het dorp Chezelet in de gemeente Cravant les Coteaux, vlakbij de stad Chinon in de Loire streek. In de wijngaard werkt men volgens het lastenboek van de biodynamische landbouw met enkel de druivensoorten Cabernet Franc (91 %) en Chenin Blanc (9 %), in de overtuiging dat een natuurwijn een wijn is die elk jaar van smaak verandert.
Vanaf de oogst van 2008 behaalde Domaine Fabrice Gasnier het Demeter certificaat voor de biodynamische landbouw.
Bij Domaine Fabrice Gasnier is men voorstander van een permanente uitwisseling tussen moeder natuur en de wijnboer om de karaktereigenschappen van de wijnoogst naar voren te brengen. De biodynamische landbouw streeft ernaar de vitaliteit en de weerstand van planten te versterken. Dit maakt de wijnstokken ook ontvankelijk voor de kosmos en voor het maaneffect, waardoor de expressie van het terroir in de druiven geoptimaliseerd en teruggevonden kan worden in de wijnen. Biodynamische wijnen garanderen een goede expressie van het terroir.