Home » Winkelen » Vicentini Agostino Valpolicella DOC 2022

Vicentini Agostino Valpolicella DOC 2022

11,50 

Aantal Prijs Korting
24+ 10,35  10%
Categorie:
Beschrijving

Deze Valpolicella, een droge, lichte, fruitige wijn, is gemaakt van de druivensoorten corivina, rondinella en corvinone, die allen geplukt worden in september.

Briljante robijnrode kleur, met een intense aroma’s van kersenfruit dat kenmerkend is voor Corvina-druiven samen met granaatappeltonen. Deze wijn heeft ook aangename zuren met zachte tannines die zorgen voor een soepele afdronk.

Valpolicella is heerlijk om licht gekoeld te drinken op een warme dag en past goed bij rundvlees, pasta en rode wijnsaus.

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Streek

Appellatie

Alcohol

Inhoud

0,75 l

Kleur

Robijnrood

Geur

Kersen en granaatappel

Smaak

Aangename zuren met zachte tannines

Schenktemperatuur

10 – 12 °C, maar kan ook licht gekoeld geserveerd worden

Druiven

Over Vicentini Agostino
Al vier generaties lang cultiveert de familie Vicentini het land met dezelfde passie en vasthoudendheid waarmee Francesco Vicentini, de vader van Agostino, in 1929 de wijngaarden in Colognola ai Colli kocht. Tegenwoordig zijn Emanuele en Francesca, de vierde generatie van de familie Vicentini, verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de wijngaard. Voor de familie Vicentini betekent wijn produceren het ondersteunen van de natuur door met veel zorg en milieuvriendelijke technieken te werken tijdens de productiefase. Dankzij het respecteren van de tijden en het ritme van de natuur slaagt men er bij Vicentini steeds in om gezonde druiven van topkwaliteit te produceren. De wijngaarden van Vicentini Agostino strekken zich uit ten oosten van Verona, tussen Colognola ai Colli en Cazzano di Tramigna, in de appelaties van  Soave en Valpolicella. Op deze ruim 20 hectare verbouwt Vicentini Agostino met passie en toewijding de inheemse wijnstokken die Verona groot hebben gemaakt: Garganega en Trebbiano voor Soave en Corvina, Rondinella en Corvinone voor Valpolicella. De grote verscheidenheid aan bodems, van kalkhoudend tot vulkanisch, van rotsachtig tot alluviaal, terug te vinden in de wijnen, zijn het resultaat van het harde werk van 4 generaties.