Het wijndomein Tenuta Corallo ligt op 150 m van het strand ‘Baia dei Turchi, één van de mooiste stranden van Apulië, vlakbij de stad Otranto. Door de ligging van het wijndomein aan de Adriatische Zee staan de druiven onder een voortdurende invloed van de zeebries en dit heeft een positieve invloed op de smaak van de wijn! Bij de wijnen van Tenuta Corallo kan je dus zilte toetsen waarnemen.
Deze wijn wordt gemaakt van 50 % primitivo druiven en 50 % negroamaro druiven. De primitivo druiven worden op het einde van augustus met de hand geplukt en de negroamaro druiven worden na de eerste 10 dagen van september met de hand geplukt, waarna een maceratie van 8 à 10 dagen volgt. De fermentatie gebeurt onder een gecontroleerde temperatuur van 26 – 27 °C. De veroudering van de wijn gebeurt door middel van inoxen vaten en door een verblijf van 6 maanden op eiken houten vaten.
De wijn heeft een robijnrode kleur met reflecties van violet. De aroma’s bestaan uit een intens boeket vol rijp rood fruit, tonen van tabak en kruidnagel. Goed geïntegreerde maar niet opdringerige tannines met lange afdronk. Het potentieel van de wijn komt tot uiting in combinatie met blauwe en/of oude kazen, voorgerechten met champignons en truffels, wildragout en rood vlees.