De Passuluna Rosso barst van de geuren en smaken en bevat alle warmte, helderheid en uitbundigheid van de Siciliaanse natuur. Deze rode wijn van licht gedroogde druiven met een grote smaak- en geurconcentratie, die de meest intense aroma’s en sensaties van dit eiland in het centrum van de Middellandse Zee, een land van oogverblindende schoonheid, van zonnige wijngaarden en kostbare wijnstokken, teruggeeft. De neus is rijk aan rode vruchtenjam en kruiden, met elegante toetsen van balsamico. In de mond heeft de wijn een mooie textuur van zoete tannines en een warme, fluweelzachte en langdurige afdronk.
Druiven: Nero d’Avola – Syrah
Wijngaarden: Bodems met gemiddelde textuur die vaak kleiachtig zijn, gelegen op heuvelachtige hoogten in het achterland van Zuid-Sicilië.
Oogst: tussen eind september en oktober
Verfijning: de wijn ondergaat de volledige verfijning in roestvrijstalen tanks, gevolgd door verdere rijping op fles
Productiemethode: de druiven, die aan de wijnstok overrijp worden tot ze lichtjes verdorren, worden ongeveer 2-3 weken na de normale oogstperiode met de hand geoogst in kratten. Fermentatie in staal duurt ongeveer 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 24-26°C; gevolgd door malolactische gisting in roestvrijstalen tanks
Kleur: Diep robijnrood neigend naar paars
Combinaties: Uitstekend bij charcuterie schotels, halfrijpe kazen, geroosterd en gestoofd vlees, stoofpotjes, bijzonder gekruide gerechten of om gewoon van te genieten zonder een maaltijd