Home » Winkelen » Nicosia – Passuluna Rosso Da Uve Leggermente Appassite IGT Terre Siciliane 2021

Nicosia – Passuluna Rosso Da Uve Leggermente Appassite IGT Terre Siciliane 2021

9,95 

Aantal Prijs Korting
24+ 8,96  10%

10 op voorraad

SKU: 1828 Categorie:
Beschrijving

De Passuluna Rosso barst van de geuren en smaken en bevat alle warmte, helderheid en uitbundigheid van de Siciliaanse natuur. Deze rode wijn van licht gedroogde druiven met een grote smaak- en geurconcentratie, die de meest intense aroma’s en sensaties van dit eiland in het centrum van de Middellandse Zee, een land van oogverblindende schoonheid, van zonnige wijngaarden en kostbare wijnstokken, teruggeeft. De neus is rijk aan rode vruchtenjam en kruiden, met elegante toetsen van balsamico. In de mond heeft de wijn een mooie textuur van zoete tannines en een warme, fluweelzachte en langdurige afdronk.

Druiven: Nero d’Avola – Syrah

Wijngaarden: Bodems met gemiddelde textuur die vaak kleiachtig zijn, gelegen op heuvelachtige hoogten in het achterland van Zuid-Sicilië.

Oogst: tussen eind september en oktober

Verfijning: de wijn ondergaat de volledige verfijning in roestvrijstalen tanks, gevolgd door verdere rijping op fles

Productiemethode: de druiven, die aan de wijnstok overrijp worden tot ze lichtjes verdorren, worden ongeveer 2-3 weken na de normale oogstperiode met de hand geoogst in kratten. Fermentatie in staal duurt ongeveer 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 24-26°C; gevolgd door malolactische gisting in roestvrijstalen tanks

Kleur: Diep robijnrood neigend naar paars

Combinaties: Uitstekend bij charcuterie schotels, halfrijpe kazen, geroosterd en gestoofd vlees, stoofpotjes, bijzonder gekruide gerechten of om gewoon van te genieten zonder een maaltijd

 

Bijkomende informatie
Wijnhuis

Streek

Appellatie

Druiven

Veldverwerking

Alcohol

Inhoud

0,75 l

Kleur

Diep robijnrood neigend naar paars

Geur

Aroma's van rode vruchtenjam en kruiden, met elegante toetsen van balsamico

Smaak

Mooie textuur met zoete tannines en een warme, fluweelzachte en langdurige afdronk.

Schenktemperatuur

16-18°C

Over Nicosia

Vijf generaties

In 1898 besloot Francesco Nicosia zijn eerste wijnwinkel te openen in Trecastagni, een klein dorpje op de oostelijke helling van de Etna. Het begin van 20e eeuw vormde de start van een gouden eeuw voor de Etna-wijnen, die vanaf toen in heel Europa bekend en gewaardeerd werden vanwege hun mineraliteit en "vulkanische" persoonlijkheid. Thans wordt het bedrijf geleid door Carmelo Nicosia en zijn twee zonen Graziano en Francesco. Doorheen de jaren hebben zij de productie van het aantal wijnen sterk uitgebreid. Nicosia biedt op dit ogenblik een 33-tal verschillende producten aan waaronder mousserende wijn, witte wijn, rosé en rode wijn. Het wijnhuis heeft enerzijds wijngaarden in de provincie Catania, waar Francesco Nicosia in 1898 zijn bedrijf startte, en anderzijds in de provincie Ragusa. De wijngaarden in Catania bevinden zich op de flanken van de Etna, de op één na hoogste vulkaan van Europa. De oppervlakte van deze wijngaard bedraagt ongeveer 20ha. Op deze wijngaard werden enkel inheemse Siciliaanse druiven, zoals de Nerello Mascalese, de Nerello Cappuccio, de Carricante en de Cataratto, aangeplant. De tweede wijngaard, genaamd Vittoria, bevindt zich op het zuidoostelijk deel van het eiland op 40 kilometer van de stad Syracuse. De wijngaard heeft een oppervlakte van 40ha. Naast een aantal typisch Siciliaanse druiven zoals Nero D’Avola, Grillo, Frappato, Insolia en Nerello Mascalese verbouwt men hier ook een aantal internationale druivenrassen zoals Syrah en Viognier.

Duurzame wijnbouw en certificeringen

Sinds jaar en dag hanteert Cantine Nicosia de principes van duurzame landbouw om milieubescherming en voedselveiligheid te combineren. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken van precisiewijnbouw is de wijnmakerij erin geslaagd het gebruik van landbouwchemicaliën en meststoffen tot een minimum te beperken, met als doel de aanwezigheid van natuurlijke of kunstmatige verontreinigingen in de wijn te elimineren om te voldoen aan de eisen van de consument, die steeds meer aandacht heeft voor gezonde voeding. Zo is Nicosia in Italië één van de eerste bedrijven dat begon met de productie van veganistisch gecertificeerde wijnen.

Wijn proeven

Cantine Nicosia heet zijn bezoekers van harte welkom om zelf het eindresultaat van de inspanningen van het bedrijf te proeven. In dit ware ‘toevluchtsoord’, ver weg van het hectische tempo van het dagelijkse leven, kunnen gasten van Cantine Nicosia deelnemen aan proeverijen en evenementen waarin wijn altijd de ster is, en dit alles met een prachtig uitzicht op de vulkaan Etna.