Het bedrijf Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.
Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco.
Deze wijn is vernoemd naar de druif waarvan ze gemaakt is, namelijk de Recantina druif. Deze druif kent een lange en opmerkelijke geschiedenis. Ten tijde van de Franse bezetting van Italië door Napoleon is deze druivensoort zo goed als volledig vernietigd. Napoleon heeft geprobeerd alle wijnstokken van de Recantina druif te vernietigen, om op deze manier de Franse druiven te bevoordelen. Dankzij een aantal dappere Italiaanse boeren kon de druif van totale vernietiging gered worden. Dit alles heeft echter zijn sporen nagelaten. De Recantina druif wordt slechts op een heel beperkt gebied (12ha) aangeplant in de Asolo-regio. De Recantina druif is met andere woorden een heel zeldzame druif en is niet overal te verkrijgen!
De druiven van de wijnstokken, die al sinds 1600 worden verbouwd in de heuvels van de Asolo-regio, worden in oktober geplukt en worden vervolgens ontsteeld en geperst. De gisting gebeurt aan een gecontroleerde temperatuur van 26-30°C, dit gedurende 10 dagen. Daarna wordt de wijn bewaard in roestvrije stalen tanks. Ten slotte laat men de wijn nog 2 maanden verouderen op fles.
De Recantina heeft een intens rode kleur met opvallende reflecties. We proeven hints van zwarte kers, zwarte bessen en een elegante kruidige ondertoon met zachte tannines. Ideaal te combineren met grillades, gestoofd konijn en oude kazen. Deze wijn wordt best jong gedronken.