Het bedrijf Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.
Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco.
Cabernet Sauvignon is een internationaal blauw druivenras, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Je vindt deze druif echter in veel Italiaanse regio’s terug. De druiven van de wijnstokken, die een leeftijd hebben tussen de 20 – 25 jaar, uit de heuvels van de Asolo-regio, worden vanaf half oktober geplukt en worden vervolgens ontsteeld en geperst. De gisting gebeurt aan een gecontroleerde temperatuur van bijna 30°C gedurende 10 dagen. Daarna wordt de wijn bewaard in roestvrije stalen tanks. Ten slotte laat men de wijn nog 2 maanden verouderen op fles.
Deze Cabernet heeft een karmijnrode kleur met een paarse reflectie. In het glas proeft men fruitige sensaties van zwarte bessen en bosbessen die gepaard gaan met aangename tonen van peper, leer en alfalfa. Uitstekend te combineren met gegrilde vleesgerechten en stoofpotjes op basis van rood vlees.