Casalia betreft een klein familie bedrijf dat sinds 1800 enkele hectaren wijngaarden heeft in de heuvels rond Martinsicuro met zicht op de Adriatische zee, in de regio Abruzzo. De druiven worden sinds 1998 biologisch geteeld. De familie verbouwt ook nog andere gewassen waarmee ze overheerlijke voedingsmiddelen, zoals olijfolie, pasta, confituur, honing, diverse sauzen,… produceren die te koop worden aangeboden in hun bedrijf en die men ook kan degusteren in hun restaurant in Martinsicuro.
De Casalia Cerasuolo d’Abruzzo werd verkregen uit 100% Montepulciano-wijnstokken. Montepulciano is een druivenras dat oorspronkelijk enkel afkomstig was uit de regio Abruzzo, maar ondertussen staat het ook aangeplant in de regio’s Molise, Puglia en Marche. In Abruzzo maakt men van de Montepulciano meestal jonge fruitige wijnen maar men kan met deze druif ook mooie riserva’s maken die een lang leven beschoren zijn.
De druiven van deze Cerasuolo d’Abruzzo werden met de hand geplukt.