Deze veganistische wijn voor 100 % gemaakt van Nerello Mascalese druiven is opgedragen aan degenen die een gezonde en natuurlijke levensstijl volgen en aan alle wijnliefhebbers die respect voor het milieu en de biodiversiteit hoog in het vaandel hebben staan. De wijn is het resultaat van intensief onderzoek in de wijngaard en in de kelder. Hij wordt uitsluitend geproduceerd met grondstoffen van plantaardige oorsprong, heeft geen toegevoegde sulfieten en draagt op het etiket, als garantie voor de consument, naast de Organic Wine-certificering ook de ICEA BIO VEGAN-certificering.
Uit zorgvuldig met de hand geselecteerde Nerello Mascalese-druiven komt deze veganistische biologische wijn zonder toegevoegde sulfieten die aangeplant staan op de flanken van de vulkaan Etna. Bij een veganistische wijn worden geen dierlijke hulpstoffen of ingrediënten (zoals dierlijke eiwitten of vislijm, die gebruikt worden om de wijn te klaren) gebruikt. Robijnrode kleur met levendige reflecties, de wijn heeft een frisse neus die wordt gekenmerkt door delicate bloemenaroma’s, tonen van wilde aardbei, aalbes en een lichte kruidigheid. Droog en harmonieus in de mond, met een mooie frisheid en een lange fruitige afdronk. Deze rode wijn kan ook licht gekoeld geserveerd worden.
Druivensoort: Nerello Mascalese
Wijngaarden: bodems bestaande uit vulkanisch zand, afkomstig van het verval van lavamassa’s, zeer rijk aan mineralen, gelegen op een hoogte van 350 tot 450 m boven zeeniveau
Oogst: handleiding in kratten, van september tot begin oktober
Maceratie: ongeveer 10-15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (22-24°C)
Fermentatie: gedurende ongeveer 10-15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (22-24°C)
Verfijning: uitsluitend in staal, met een permanente periode van minstens 4 maanden in de fles
Alcoholvolume: 12,5% vol.
Kleur: robijnrood
Combinaties: uitstekend in combinatie met aubergine parmigiana, bloemkoolbeignets, tagliatelle met eekhoorntjesbrood en andere lekkere voorgerechten
Serveren bij: 16-18°C