Masseria Duca D’Ascoli – Rosa Del Duca Biologico DOC 2018

7,95

Categorie:

Masseria Duca D’Ascoli werd opgericht door de familie Longo. Kenmerkend aan dit wijnhuis is dat zij slechts werken met één druif: namelijk de Nero di Troia, waarvan ze een witte, rosé, rode en dessertwijn maken.

Nero di Troia is een autochtoon blauw druivenras uit Apulië dat aangeplant is in de omgeving rond de gemeente Troia in Noord-Apulië. Volgens een legende zou Diomedes koning van Argos na de Trojaanse oorlog de stad Troia gesticht hebben en zou hij deze druif vanuit Troje hebben ingevoerd.

Omdat Nero di Troia doorgaans veel tannines heeft en vooral jong gedronken wordt, worden er vaak blends van gemaakt. De Longo-familie is één van de weinigen die er een goede mono cépage wijn van maakt.

De druiven worden steeds met de hand geoogst en ontsteeld. Na een klassieke vinificatie laat men de wijn verouderen in stalen vaten. Ten slotte laat men de wijn nog verouderen op fles gedurende een periode van minimum 3 maanden.

De druiven worden steeds met de hand geplukt. Op deze manier worden enkel druiven van de hoogste kwaliteit geselecteerd. Men laat de wijn verouderen in stalen vaten gedurende 5 à 6 maanden. Ten slotte laat men de wijn nog verouderen op fles gedurende 1 maand.

Zijn frisheid en fruitigheid maken van de Rosa Del Duca de ideale aperitiefwijn!

Extra Informatie

DRUIVEN

100% Nero di Troia

WIJNHUIS

Masseria Duca D'Ascoli

STREEK

Puglië

APPELLATIE

DOC

VELDVERWERKING

Biologisch

ALCOHOL

13%

INHOUD

0,75L

KLEUR

Koraal rood met koperachtige reflecties

GEUR

Tonen van vers fruit, met in het bijzonder perzik

SMAAK

Frisse wijn met hints van perzik

SCHENKTEMPERATUUR

Maximaal 10°C

VOEDSELCOMBINATIES

Ideaal als aperitief maar ook te combineren met zeevruchten en vis