Borgo Turrito – CalaRosa IGP 2020

11,50

Categorie:

De CalaRosa bestaat uit 100% Nero di Troia druif. Dit druivenras is een autochtoon blauw druivenras uit Apulië dat aangeplant is in de omgeving rond de gemeente Troia in Noord-Apulië. Volgens een legende zou Diomedes koning van Argos na de Trojaanse oorlog de stad Troia gesticht hebben en zou hij deze druif vanuit Troje hebben ingevoerd.

Borgo Turrito verbouwt deze Nero di Troia met veel zorg in het noorden van Puglia naast het grote natuurpark Bosco Incoronata, een beschermd natuurgebied van meer dan 1000 hectare. Om dit natuurgebied te vrijwaren werkt Borgo Turrito enkel met duurzame landbouwtechnieken. De druiven zelf worden uitsluitend met de hand geplukt. De gisting gebeurt in stalen tanks gedurende drie maanden. Vervolgens laat men de wijn gedurende één maand verouderen op fles.

De CalaRosa wordt gekarakteriseerd door intense bloemensensaties van rozen en fruitige zure kersen, met citrustonen, verkregen uit een zorgvuldige selectie van Nero di Troia druiven. Aangenaam zacht en goed uitgebalanceerd met een sterke smaak en een frisse zuurtegraad. Ideaal als aperitief met hapjes, charcuterieschotels, pasta met zeevruchten, visgerechten, wit vlees en grillades.

Eervolle vermeldingen:

– Vintage 2020: Zilveren medaille – Concours Mondial de Bruxelles 2021 – The united Nations of Fine Rosés

 

 

Extra Informatie

DRUIVEN

100% Nero di Troia

WIJNHUIS

Borgo Turrito

STREEK

Apulië

APPELLATIE

IGP

VELDVERWERKING

Duurzame landbouw

ALCOHOL

12,5 %

INHOUD

0,75L

KLEUR

Donkere rosé

GEUR

Intense bloemensensaties van rozen en fruitige, zure kersen met citrustonen

SMAAK

Zachte en uitgebalanceerde smaak met een frisse zuurtegraad

SCHENKTEMPERATUUR

8°C

VOEDSELCOMBINATIES

Ideaal als aperitief. Ook zeer goed te combineren met pasta frutti di mare, vis en wit vlees.