Berioli – Topporosso Biologico IGT 2018

12,50

Categorie:

De wijnen van Berioli zijn afkomstig uit de prachtige heuvels langs het Lago Trasimeno in het groene Umbrië.

De  Topporosso is gemaakt van 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Sangiovese. De druiven worden strikt met de hand geoogst en slechts enkele uren na de oogst geperst. Bovendien gebruikt men enkel de druiven die op de top van de heuvel groeien, vandaar de naam ‘Topporosso’. De gisting gebeurt in stalen tanks waarbij de schil van de druiven in contact blijft met de most gedurende 15 à 20 dagen. Dit zorgt voor de robijnrode kleur met paarse tinten. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 4 à 5 maanden in stalen vaten, waarna deze verder veroudert op fles.

In de neus ruiken we duidelijk tonen van rood fruit, groene peper en humus. De Topporosso is een frisse en elegante wijn met aangename tannines. Dit alles maakt dat de Topporosso perfect gecombineerd kan worden met gegrilde vleesgerechten (zowel wit als rood vlees) en gekruide kazen.

Eervolle vermeldingen
– Vintage 2016: 86 punten, Luca Maroni, Jaarboek voor de beste Italiaanse wijnen 2019.
– Vintage 2017: zilveren medaille, Concours Mondial Bruxelles 2019.
– Vintage 2017: gouden medaille, Berliner Wine Trophy 2020.

– Vintage 2018: zilveren medaille, Concours Mondial Bruxelles 2021.

Extra Informatie

DRUIVEN

80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Sangiovese

WIJNHUIS

Berioli

STREEK

Umbrië

APPELLATIE

IGT

VELDVERWERKING

Biologisch

ALCOHOL

14,5%

INHOUD

0,75L

KLEUR

In de neus ruiken we tonen van rijp rood fruit, een delicate noot van groene peper gevolgd door kruidachtige en plantaardige tonen van humus en bosgrond.

GEUR

Robijnrode kleur met violetachtige reflecties

SMAAK

Brede, zachte en verleidelijke smaak met een lange afdronk

SCHENKTEMPERATUUR

18°C

VOEDSELCOMBINATIES

Ideaal te combineren met grillades en gekruide kazen.